PonentREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL RPP 28-09-2022

235/2022

Incidències/peticions a la RPP:

Regeneració urgent de la plantilla. És cert que els agents de pràctiques han donat “una mica de vida” a les comissaries on han arribat. Però, cal recordar que tenim una plantilla envellida i hem de buscar solucions. A més, cada dia tindrem més gent amb 2a activitat i adaptacions laborals.

La Regió ens diu: els agents que varen marxar al pla d’estiu no retornaran a la plaça d’abans, tal i com s’havia dit; que dels agents de la 28a, a priori, un cop resolt el CG, es mouran per cobrir places vacants del territori i/o necessitats; pel que fa als agents pràctiques de la 29a, es quedaran a la plaça que ocupen actualment.

Manca d’espai a tots els vestidors i comissaries. És evident que s’han fet algunes obres i altres pendents, però tenim un problema greu a la regió. Comissaries molt envellides i petites. Quin pla de futur té la Regió ? Ens diuen que son plenament conscients, però que les licitacions d’obres és un procés extremadament lent i molt complex, per la qual cosa fan obres poc a poc… lo de sempre, una vergonya !!

Parc mòbil lamentable i envellit a diferents unitats/regió (trànsit, UI, USC,…), Quan arribaran els nous vehicles no logotipats… i logotipats ?… Cap novetat en la resposta, que arribaran a principis de 2023; problema mundial de xips i altres…

Aquesta nova temperatura de les comissaries fa que sigui insuportable treballar dintre de les mateixes. Tant pels companys/es, com pels ciutadans que atenem a les OAC, locutoris, … I què dir, per exemple, de l’ACD de Lleida… un veritable infern pels mossos i pels detinguts !!! A més, plagues constants d’insectes.

Ens diuen que la temperatura ve regulada per un decret del Gobierno i no poden fer-hi res. Alhora, a l’hivern només es podrà tenir la calefacció a 19º. A l’ACD de Lleida s’ha posat una màquina per atrapar els insectes, esperen que funcioni.

Més formació als agents i que aquesta sigui contínua. No és de rebut que un agent no conegui/sàpiga els canvis d’alguna normativa com la de la 4/2015, trànsit, codi penal, PNT, assistència sanitària… ningú ens forma ni explica lo què i el com… més enllà d’una llegida ràpida en un brífing que si aquell dia no hi ets, ja estàs perdut.

Citaré un exemple, de molts que hi ha: canvis protocols de ressenyes de detinguts. La persona que ha de fer formularis i un seguit de procediments que

ningú els ha explicat res (encara que tinguin un manual).. Ningú els ha format.

La regió diu que reprendran la formació anual, ja que per la pandèmia es va suspendre. Ens demana que fem arribar tot allò que considerem per fer formació.

Millores comissaries: que s’estan substituint els llums exteriors per LED.

Canvis de treball a festa per generar romanent i així poder planificar a qui ja no té hores. Companys/es, estigueu al cas i si us ho fan, ens ho traslladeu.

Voluntaris de la Regió al “fantàstic” torn fix de nits? 1 a Mollerussa i 2 a Balaguer. A la resta de la regió, ni un… la qual cosa demostra, com vàrem dir i per aquest motiu no vàrem signar, que és un FRACÀS aquest oferiment per la manca de compensació en el torn de nit. La SGRH, com de costum, ha fracassat en els “acords” per no voler escoltar als mossos i a la USPAC !!! (comunicat)

És injust que els membres dels escamots, de les diferents unitats de la regió, haguem de fer les vacances “fora de l’estiu”, i altres grups de la mateixa unitat facin sempre juliol i agost… A més, ens ho “recompensen” posant romanent a l’estiu i denegant constantment PAP’S. Un maltractament constant !!

Pilotes fora, com de costum, i que la instrucció marca els cicles de vacances i aquests s’han d’emplenar tots. Dels PAP’S, resposta de sempre, que no se’n deneguen tants… Companys/es, insistim, demaneu directament els AP’S per l’atri, no a la O.S.

Quantes denúncies s’agafen a les diferents OAC de la regió. Ens varen donar els números per dies, des de l’1 de gener de 2022 fins al 18 de setembre un total de: 63,3 denúncies/dia; Mollerussa 10,5; Tàrrega 8,8; Balaguer 7,7; Borges 5,9; Cervera 5,2; i Ponts 1,6. A l’any 2021 els números eren molt similars…

Continuem demanant la formació de la Taser. Que sigui constant i contínua. Ens diuen que s’ha fet tot l’agost i setembre. A més, es comprometen a fer formació a tots els agents que voluntàriament ho vulguin fer.

 

USC Segrià (Lleida)

Regeneració plantilla. No ha vingut, novament, cap agent de pràctiques. La regió ha demanat, a la Territorial, que s’enviï efectius de pràctiques al Segrià. Però que això sortirà d’altres comissaries de la regió. Faran un balanç d’efectius.

Romanent torn nit i cap de setmana. Torns de vacances injustos pels efectius dels escamots. Denegació constant de PAP’S.

No tenim prou en treballar els caps de setmana i festius de l’any, que com a “premi” ens posen romanent els divendres i dissabtes de T/N, durant l’estiu. ÉS UNA VERGONYA. I denota que qui ens planifica està còmodament en el seu “despatxet” sense patir a la seva salut el fet de fer torns, nits… A més, sempre fan les vacances al juliol i agost, quan la resta ens hem de repartir per tots els cicles.

És un punt que portem a totes les reunions i continuarem fen-t’ho fins que es deixi de maltractar als moss@s… encara que no ens responguin.

Recordeu companys/es, quan us posin aquest romanent i us creï ansietat o quelcom similar, incompatible amb el desenvolupament de la funció policial… heu d’adreçar-vos als centres de salut de l’ICS i demanar quelcom…

Adequació/reforma espais: hem demanat, moltes vegades, que s’utilitzi l’espai de la sala mentre no es fan les obres, les quals son “més lentes que la sagrada família”. que no poden donar una data exacta, esperen que sigui a inicis de 2023.

Incidències: queixes històriques sobre aquesta figura, les tasques a realitzar i l’obligació que ho faci un agent. Considerem que la responsabilitat d’entrada i sortida de detinguts, medicació, ressenyes… no ha de recaure sobre un agent, si no en un comandament. Dit això, les ressenya de detinguts les haurien de fer els especialistes en la matèria, els quals tenen una formació específica per fer-ho correctament.

Ens diuen que tenim raó i que “incidències” ho ha de fer un comandament. De fet, començaran a posar caporals i sergents en 2a activitat per fer aquesta figura. Pel que fa a les ressenyes, que s’ha augmentat l’horari i ho fa la P.C de les 07 a les 22h.

ARRO

Manca vehicle paisà ARRO pel servei de protecció VIDO. Abans es feia amb no logotipats i agents de paisà. Ara, es fa amb logotipat i agents de paisà, la qual cosa ha generat algun incident. Trobem incomprensible aquesta situació i demanem l’assignació d’un vehicle de paisà per a l’ARRO. Ens diuen que tenim raó, però que no disposen d’un vehicle per cedir a l’ARRO. Que fan mans i mànigues amb els vehicles que hi ha i es van cedint allà on convé més.

 

Balaguer

Porta pàrquing espatllada durant setmanes. Ens diuen que està arreglada, però que l’adm. farà quelcom per substituir-la, quan es pugui, ja que té moltes avaries.

Vam proposar canviar la ubicació de l’OAC o bé es faci una adequació, ja que és l’únic despatx que es rep gent constantment i no té finestra, ni ventilació/llum natural. Així com la manca d’espai del vestidor femení.

Ens diuen que ja tenen dos pressupostos i esperen iniciar les obres el més ràpid possible. Pel vestidor femení, que no patim, que es farà l’obra amb privacitat.

 

Les Borges Blanques

Manca d’espai generalitzat. És indecent: ens diuen que en son plenament conscients i que han ordenat, des de l’adm. Regional, que es posin uns mòduls temporalment (com a Mollerussa) fins que es puguin fer les obres d’ampliació de la comissaria.

 

Mollerussa

Nova comissaria: pendents de la publicació del nou decret d’estructura en el qual estarà contemplada la futura AB. Es podrà augmentar els efectius i construir l’edifici.

L’any vinent, 2023, no hi haurà cap de torn operatiu al torn de nit. Ens diuen que la responsabilitat es traslladarà al Cap de torn de Les Borges. I en el seua absència a les ABP’S “veïnes”, en cas de necessitat i/o incidència rellevant.

Insistim, que és un problema molt greu i que un solució temporal passa per compensar adequadament a aquells agents que, voluntàriament, fan o faran aquestes funcions… Ens diuen que la regió no pot atorgar una compensació que el CME no vol regular.

 

Tàrrega

Demanem, novament, que es tapi la tanca metàl·lica d’un lateral del pàrquing interior, ja que es poden observar totes les matrícules dels vehicles privats dels agents. Una idea barata i ràpida podria ser una lona densa o similar. Ens diuen que això supera a la regió i que ho traslladem a la subcomissió d’equipaments.

Manca de locutoris i manca d’espai en general. El brífing de trànsit s’ha de fer amb les “rates” del pàrquing i els fums dels vehicles… una comissaria ridícula per a tants efectius com som. Ens diuen que cap novetat al respecte. Resumint, els tempos de l’administració son més lents que els cargols… una vergonya !!

Vestidor dones, el qual és un “zulo”. Ídem a la resposta anterior…Continua sense funcionar l’aire de Cervera. És un despropòsit. Ens diuen que l’empresa que va canviar la refrigeradora, nova de l’any 2019 i s’ha espatllat, els hi donaven de plaça per l’arribada de la peça al gener de 2024 !! Que al final han substituït la peça en qüestió per una altra marca fent unes modificacions i ja funciona.

 

Ponts

Finestra/porta menjador. I finestra despatx cap de torn. Fa anys i panys que s’està fent aquesta petició més que necessària… doncs a finals de 2022 encara no sabrem quan es podrà fer aquesta obra menor. Una vergonya els tempos de l’adm.

 

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Lleida, 29 de setembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.