NOVA GARROTADA A LA DAI PER VULNERAR DRETS FONAMENTALS DELS MOSSOS EN UN PROCEDIMENT DISCIPLINARI

PDF

39/2021

El Jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha anul·lat una sanció de 16 dies de suspensió de sou i feina perquè un agent va desobeir una ordre al no assistir a una informació reservada.

D’un temps ençà, a les citacions davant la DAI se’ls anomena “citació policial” i van signades pel cap de l’àrea disciplinària, l’Inspector Josep Graells. La finalitat donar l’aspecte que és “una ordre” d’un superior i atemorir als mossos.

Això, simplement, és il·legal. Totes les citacions en una Informació Reservada o Expedient Disciplinari són “citacions administratives”, i es regeixen pels principis “administratius” i no policials. Ni l’omnipotent Inspector Graells, ni la resta de mossos adscrits a la DAI tenen la condició de “policia” quan actua en el marc d’un procediment disciplinari. L’Àrea Disciplinària de la DAI ha d’estar composada per funcionaris, els quals no han de ser mossos (ni tampoc han de dur el vestit de la boda per prendre declaració a altres companys/es com si fossin semi deus que han baixat del Mont Olimp).

El Jutjat ha conclòs que vulnera el dret fonamental de defensa, les citacions fetes amb pocs dies d’antelació; és obligatori que la DAI respecti el procediment administratiu de citacions; i no ha d’oblidar-se que estem davant simples actes administratiu i no policials.

Des d’USPAC exigim que tots els mossos destinats a la DAI canviïn el vestit de la boda per l’uniforme; que aquestes places s’ocupin per altres funcionaris de l’administració; i que es deixi de malbaratar recursos policials en tasques administratives.

16 de març de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.