ES SUSPÈN LA VACUNACIÓ D’ASTRAZENECA

PDF

38/2021

Divendres passat, dia 12-03-2021, USPAC va contactar amb la inexistent Subdirecció de Prevenció de Riscos i Salut Laboral del Departament d’Interior, ja sabeu, el departament que ha de vetllar per la nostra salut laboral… per demanar informació sobre la suspensió en diversos països, per possibles casos de trombosis relacionat amb el lot ABV5300 de la vacuna AstraZeneca, inoculada a molts moss@s.

Després de la nostra queixa per la manca de resposta, se’ns va traslladar una resposta, ben entrada la tarda de divendres, tot informant que el Departament de Salut havia publicat una nota dient que com a mesura preventiva s’havien immobilitzat les dosis de vacunes d’aquest lot.

Tot i que USPAC va fer la consulta i ja feia estona s’havia publicat als mitjans de comunicació aquesta notícia, el mateix divendres a les 15:20h de la tarda s’estava vacunant a moss@s amb el lot “sospitós” ???

I N C O M P R E N S I B L E

Exigim que deixin de posar titelles al capdavant de la Subdirecció de Prevenció de Riscos i Salut Laboral. Posin algú que veritablement vulgui treballar i vetllar per la salut i seguretat dels moss@s. Des de divendres, estem demanant informació sobre un tema que pot afectar a molts dels nostres i el silenci al respecte és més que evident.

Ahir a la tarda, la Ministra de Salut, va anunciar la suspensió de manera cautelar i temporalment l’administració de la vacuna AstraZeneca, com a mínim durant dos setmanes. A l’espera que el comitè de farmacovigilància de l’Agència Europea del Medicament, esbrini si les trombosis i les reaccions anafilàctiques estan relacionades amb el seu subministrament.

Ahir, vam fer un registre sol·licitant què es convoqui de manera urgent, és a dir per avui mateix, un Comitè de Seguretat i Salut Laboral Extraordinari per abordar els següents temes:

• Afectació al col·lectiu del lot ABV 5300 (regions i número de companys/es als quals se’ls ha subministrat).
• Control i seguiment que es farà als companys afectats.
• Valorar d’altres opcions per seguir amb la vacunació.
• Per tal de tallar les especulacions, demanem transparència i informació del Departament de Salut al respecte.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

16, de març de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.