ACCIÓ SINDICAL

ES CONFIRMA UN PLA D’IGUALTAT QUE ÉS PURA IMATGE DE CARA A LA GALERIA: ELS MOSS@S SEGUIM SENSE CONCILIACIÓ FAMILIAR

261/2022

El 22 d’agost passat, registràvem un escrit sol·licitant que es donés compliment als punts del Pla d’Igualtat que tracten de Riscos Laborals, i més concretament, en situacions que només poden patir les companyes, com és l’embaràs i l’alletament.

Plantejàvem el cas d’una companya que dona el pit al seu nadó i vol continuar fent alletament matern més enllà de l’any del seu fill i que ho dificultaria el fet d’estar destinada a un lloc on el seu horari laboral s’allargaria a 15 hores mínim en cap de setmana i més d’11 hores entre setmana. Demanava una comissió voluntària aportant documentació mèdica, i s’eleva a la Subdirecció General de Recursos Humans.

Resultat? La companya rep una trucada de Recursos Humans informant que com el nadó ha fet ja els 12 mesos, no li pertoca. Qui decideix fins quan se li ha de donar el pit al nadó? L’Administració continua fent bandera d’un Pla d’Igualtat que només és un catàleg de bones intencions de cara a la galeria, però que no té en compte les necessitats de les dones en les etapes més complicades de la seva vida i quan realment és més necessària la conciliació familiar.

Al Pla d’Igualtat, es parla d’espais a les comissaries per descans per dones embarassades i lactants (llocs adients per poder extreure la llet materna), no exposar a situacions de risc ni estrès mentre s’estigui alletant un nadó, entre d’altres. La realitat és que, avui dia, és inexistent.

Un Pla d’Igualtat amb unes mesures estèrils i que no tenen en compte la conciliació familiar i que ha servit, això SI, per justificar el compliment de manera immediata a la reserva de places a dones, aquí SI han estat molt diligents.

Des de la USPAC insistirem per arribar a mesures justes d’igualtat per totes i tots i per prioritzar la conciliació laboral, personal i familiar per tothom, sense que ningú se senti exclòs.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Barcelona, 24 d’octubre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.