RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPMS 19-10-22

PDF

260/2022

Dimecres, 19 d’octubre, USPAC va assistir a la reunió regional de la RPMS amb el Cap de la Regió i la Cap d’Administració. Us fem un resum dels punts aportats per USPAC i si necessiteu qualsevol aclariment podeu contactar amb el vostre delegat/da:

 

General:

Situació dels agents que finalitzen les pràctiques a la RPMS:

Avui per avui no hi ha res específic sobre la seva situació, ens han fet saber que quedaran en adscripció provisional i en el mateix destí fins que es resolgui definitivament el concurs. Un cop resolt el concurs si existeix alguna necessitat especifica realitzarien algun canvi.

Hi haurà concurs de provisionals aquest 2022?

No hi ha previsió de fer cap concurs de provisionals.

En base a l’acord signat de la nocturnitat (el torn fixe de nits), quin és el nombre de places ofertes i les que realment s’han cobert a la RPMS? Hi ha algun destí on no s’ha pogut implantar?

Ens fan saber que no tots els destins i serveis han cobert les demandes ofertes per manca de voluntaris al torn fixe de nits. Existeix també algun destí concret en que no s’ha pogut implantar el torn fixe de nits per manca de voluntaris.

Hem preguntat com queda la figura de responsable d’OAC en el cas que existeixi un comandament operatiu en el torn.

El Comissari ens manifesta que quan existeixi un comandament operatiu ja sigui el cap de torn o d’altre, l’agent en la mesura del possible no ha d’assumir la responsabilitat d’aquesta figura i sempre consultar qualsevol dubte al cap de torn o comandament pertinent, sempre que el servei ho permeti. No és una figura regulada com a tal i pot ser assumida per un agent, però s’ha d’evitar quan es pugui que així sigui.

Pel que fa a l’autorització de l’agent a facilitar el seu telèfon personal per realitzar una videoconferència, ens fan saber que els diferents serveis d’administració facilitaran un telèfon mòbil d’administració perquè els agents no hagin de facilitar el seu. Han elevat consulta als serveis jurídics de la DGP.

 

ABP Hospitalet:

Seguim amb la mateixa problemàtica de les càmeres de videovigilància exteriors (poca resolució).

Està previst substituir les 8 càmeres exteriors d’analògiques a digitals per millorar la resolució i que disposaran de zoom digital. També s’enfocarà la rampa d’accés i es canviaran la de la sala de ressenyes i la del búnquer.

 

ABP Sant Feliu De Llobregat:

Existeix una manca d’efectius a Sala Sant Feliu, sabem que depèn de sala central, però quan aquesta manca d’efectius afecta directament al la qualitat del servei i a la seguretat dels serveis creiem que alguna resposta ens han de donar sobre aquesta mancança.

Ens fan saber que amb la resolució del concurs, la sala quedaria amb 8 efectius més dels números actuals, (6 més pel que fa al concurs i 2 de l’oferiment). Aquests números son ficticis ja que tampoc no tenen coneixement dels moss@s que s’hagin pogut presentar a l’oferiment d’altres sales i puguin marxar des de Sant Feliu.

 

CD Sant Vicenç dels Horts:

Avaria de la porta de garatge d’accés dels vehicles policials.

Ens fan saber que l’anterior empresa de manteniment havia canviat l’eix de la porta i no van col·locar l’original, això ha fet que el recanvi demanat (molles) no fos compatible amb aquest eix. Ens diuen que en 3 setmanes haurien de tenir el recanvi que pertoca i el canviaran amb la màxima celeritat possible.

 

Castelldefels:

L’intèrfon de la porta es troba fet malbé des de principis d’any.

Ens fan saber que s’arreglarà tan aviat com sigui possible i aquesta incidència és del 16 d’agost. USPAC proposa, i es valorarà, el fet de canviar tot l’intèrfon en comptes de canviar el boto només.

 

ABP Vilafranca:

Denegació sistemàtica d’AP’s, durant els mesos d’estiu es va fer una publicació a nivell intern d’ABP de que no es demanessin AP’s ja que no serien concedits.

El Comissari ens fa saber que revisaran les pràctiques de cada destí per valorar si realment s’estan aplicant de manera correcte els procediments.

També ens fa saber que existeix un problema estructural al cos i manca d’efectius que genera en la majoria d’ocasions la denegació d’aquests permisos.

Escamots sense comandaments on els agents han de fer de cap de torn d’un sector de mes de 600km2, moltes vegades amb una sola patrulla (el cap de setmana de 3 i 4 de setembre una agent va patir lesions de gravetat en una actuació en que l’ús de la tasser hagués estat una gran eina per evitar les lesions que va patir, tot això mentre assumia tasques de cap de torn).

Ho atribueixen a un fet sobrevingut tot i que reconeixen i són conscients del problema estructural del cos i de la manca de comandaments que tenim a la Regió en molts destins que provoca aquesta problemàtica (mala previsió de convocatòries de comandaments). Actualment la RPMS hauria de tenir una cobertura de 111 LLAGUTS i la realitat es que en son 93. (Molt per solta de la cobertura real que hauria de tenir la Regió). Manifesten també que existeix la figura de GARRAF 3 per tal de donar recolzament operatiu a les ABP’s i CD’s de la Regió i que degut a la mancança de comandaments es l’eina que tenen les ABP en casos de necessitat operativa.

Denunciem també que, a conseqüència d’aquestes mancances, els caporals es troben assumint les tasques i figura de cap de torn, dels quals la majoria no cobren el plus que pertocaria.

Vestuaris sense aigua calenta per a poder dutxar-se.

S’ha fet malbé la caldera, es farà substitució per termos elèctrics i ahir 18 octubre es va aprovar substitució. Previsió de substitució de la caldera en dues o tres setmanes.

Emmagatzematge de marihuana en pèssimes condicions al pàrquing de l’ABP, just al costat de la porta d’accés a l’àrea de custòdia. Això provoca molt males olors a l’edifici i plagues de mosquits.

El comissari ens fa saber que s’ha posat un inspector en 2ona activitat exclusivament que es dedicarà a intentar resoldre aquesta problemàtica latent. Seguirà els casos concrets de cada ABP, seguirà el buidatge de contenidors, vetllarà per intentar que els jutges aprovin destruir les substàncies al lloc.

Farts de bones paraules i sense solucions ja hem posat DENUNCIA A INSPECCIÓ DE TREBALL per aquests fets.

 

ABP Vilanova:

Existeix un problema latent a la peixera de l’ABP Vilanova, la dificultat per poder comunicar-se amb el ciutadà és molt gran i tant els moss@s com el ciutadà han d’elevar molt el to per poder comunicar-se.

Ens fan saber des del servei d’administració que això depèn de la Comissaria General Tècnica i que són ells els que han de valorar si és viable o no.

 

CD Sant Sadurní:

Ens fa saber el comissari que s’està treballant per l’ampliació dels vestuaris tant d’homes com dones. Estem pendents de l’inici de l’obra i s’utilitzarà part de la zona de custòdia de detinguts per ampliar els vestuaris.

 

ABP Gavà:

Plaga de mosquetes.

Persisteix el tema de les mosquetes i ens informen que prendran mesures conjuntes entre el servei antiplagues i servei de neteja per intentar avançar-se a aquest problema persistent any rere any.

 

El Prat de Llobregat:

Pel que fa a la càrrega de treball per custòdia i trasllat de detinguts d’Aeroport el comissari informa que en són conscients i que miraran de buscar una alternativa.

 

ARRO TRASLLAT AEROPORT:

Comissaria general tècnica d’infraestructures. Sense previsió.

 

Viladecans:

Problemes amb les refredadores d’aire.

Es informen que aquest any han canviat el compressor de l’aire i a l’igual que a les comissaries de Vilanova, Vilafranca i Sant Boi se substituirà per aerotèrmia.

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les vostres queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/-da o enviar-nos un correu a rpms@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

21 d’octubre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.