ACCIÓ SINDICALOrdre públic

RESPOSTA UNIFORMITAT 2 PECES: BRIMO – ARRO

199-B/2022

Aquest estiu, i donades les elevades temperatures que anem patint darrerament, vam traslladar a la SGRRHH la proposta d’estudi per incorporar uniformitat de 2 peces a les BRIMO-ARRO per complementar la granota operativa i a la vegada reduir “l’estrès tèrmic” al que resten sotmesos els diferents companys/es. (veure comunicat)

De la resposta rebuda us traslladem allò que considerem més important:

“…estrès tèrmic, … està directament relacionada amb la tipologia i característiques del teixit.” “Les granotes… estan confeccionades amb un teixit amb elevada resistència i amb propietats ignífugues”

Ambdues parts coincidim amb quin és el problema, com també en què cal dotar de material de protecció analitzant els riscos laborals als quals poden estar sotmesos els companys/es. Ara bé, hi ha materials ignífugs que alhora poden ser més confortables.

Les armilles antibales com les antitrauma, ofereixen una protecció ignífuga/retardant, per tant, en cas de servei no planificat/urgent que no permeti dur la granota, gaudiríem de certa protecció, el risc seria comparable a rebre una agressió amb arma de foc a l’interior de dependències policials i no portar l’armilla antibales.

“…implicaria que tinguessin tres uniformitats operatives, cosa innecessària.” Afegir una nova uniformitat operativa, no ha de suposar cap problema, ni ha d’impedir executar les seves tasques en les millors condicions, de fet, com hem apuntat, aquesta nova uniformitat, per una banda, allargaria la vida útil i propietats de les granotes, que en plenes onades de calor, entre la sudoració, rentat diari, detergents i altres, perden qualitats de protecció, com també, suposaria un estalvi econòmic minimitzant la reposició de peces trencades.

Finalment, VALOREM POSITIVAMENT s’atengui la nostra petició de creació d’un grup de treball format per especialistes operatius per tal d’avaluar aquestes qüestions, tal com vam demanar amb les botes d’intervenció OP.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

20 d’octubre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.