ACCIÓ SINDICAL

INTERIOR RESERVARÀ PER A DONES EL 40% DE PLACES DE PROMOCIÓ INTERNA PER CAPORAL, SERGENT I SOTSINSPECTOR

253/2022

En aplicació del Pla d’Igualtat signat pel SAP-FEPOL, SEIME i resta de sindicats, amb la única excepció d’USPAC, s’implantarà la reserva per dones del 40% de places als propers concursos per caporals/les, sergents/es i sotsinspectors/es.

El darrer exemple d’aquesta política l’hem tingut al concurs de comissàries i comissaris. Es van presentar 36 sol·licituds, 5 dones i 31 homes. Entre les 12 persones amb més valoració es trobaven 4 dones i 8 homes per 6 places. Finalment, han estat seleccionades les 4 dones i 2 homes. S’ha escollit el “criteri del sexe” a l’hora de fer la tria per sobre del “criteri policial”.

El 80% de les dones que s’han presentat han estat seleccionades (4 de 5), enfront del 6% dels homes que han concursat (2 de 31). Les primeres “mosses de quota” ja tenen nom i cognoms: Rosa Chacón, Sílvia Catà, Montserrat Estruch i Mònica Luis (segons fonts del mateix Departament d’Interior). D’aquesta terna de quatre en sortirà, probablement, la propera comissària en cap.

Més greu és encara el concurs per inspector/a, a la qual es pot accedir directament des d’agent, on la reserva de places per a dones comporta que representants sindicals de sindicats signants del Pla d’Igualtat puguin accedir directament. Evidentment, l’únic sindicat impugnant ha estat USPAC.

Ara és el torn de la provisió de llocs de caporal/la, sergent/a i sotsinspector/a: no es valorarà si som bons policies, la nostra experiència, els anys al carrer, els nostres mèrits o capacitats, sinó el nostre sexe. Mentre la resta callen, nosaltres no: també els impugnarem.

No hem de pagar favors a ningú, únicament ens devem als membres del cos.

Des d’USPAC demanem la derogació d’aquesta mesura que estigmatitza a la dona i la considera una “policia de segona” incapaç, per mèrits propis, de promocionar. S’ha de seleccionar als millors policies, tan siguin dones com homes. Les mosses no necessitem compassió, sinó mesures de conciliació laboral i familiar per tots.

 

IGUALTAT, MÈRIT, CAPACITAT I CONCILIACIÓ FAMILIAR

Barcelona, 19 d’octubre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.