ACCIÓ SINDICAL

QUAN LA POLÍTICA HO IMPREGNA TOT

252/2022

Avui ens hem aixecat amb un nou joc de cadires a la Prefectura: la destitució del comissari Josep Maria Estela. Val a dir que la lamentable imatge que s’està donant del cos de Mossos d’Esquadra afecta el dia a dia del servei, i a la pèrdua tant de la confiança com del principi d’autoritat dels agents que estan a peu de carrer. Això, no obstant, passa desapercebut pels polítics de torn o, potser, és el que realment volen: implosionar el cos des de dins sotmetent-se així als designis polítics d’aquells grups a qui els deuen el càrrec.

Fa pocs dies, el Conseller Elena feia gala públicament que el cos de Mossos d’Esquadra “havia de polititzar-se”, sense tenir en compte que avui està ell, però demà hi seran uns altres a qui els hi estan deixant en safata la manipulació d’un cos policial. Per vendre’s com a “feminista” ha establert la “mossa de quota” reservant un 40% de places a les dones aspirants a les promocions d’ascens, sense tenir en compte els principis de mèrit i capacitat. Predicarà també amb l’exemple i deixarà que sigui una dona qui sigui Consellera d’Interior o Directora General de la Policia per feminitzar el Departament d’Interior?

Ara, el preu d’aquesta politització el paga el comissari Estela. Una persona propera a la base, un policia que coneix el territori i que, per exemple, ha estat dels pocs comandaments que han ajudat els mossos que van abatre als terroristes en els atemptats de Barcelona i Cambrils. Mirar pels agents, pel territori, per donar un servei a la ciutadania de qualitat amb els millors policies sense establiments de quotes, no està l’ordre del dia.

El Conseller vol un cap del cos més polititzat, més obedient, a qui es pugui manipular i que no tingui criteri propi. Aviat coneixerem qui serà el putxinel·li d’Elena per dirigir el cos de Mossos d’Esquadra en tant no hi hagi una nova comissària a qui nomenar la seva “titella” particular. Aquesta és la lluita de Joc de Trons pel poder mentre que els nous vehicles policials no arribaran fins al 2024/25 perquè no han licitat per un preu just; les Sales de Comandament sobrepassen el límit de càrrega de feina; continua el maltractament als companys destinats a URIA o ACD Les Corts; deixen morir les especialitats com Trànsit o Investigació; juguen amb híbrids USC-Ordre Públic; o utilitzen la DAI com una policia “política” per perseguir als agents que fan la seva feina en compte de defensar-los davant els agressors.

Conseller Elena i Director Ferrer: no mereixeu els 17.000 policies que estan al vostre servei!

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 17 d’octubre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.