ACCIÓ SINDICAL

USPAC TORNA A MADRID PER TRASLLADAR DEMANDES POLICIALS GLOBALS A TOTS ELS COSSOS POLICIALS

278/2022

Avui, USPAC i el Sindicat de l’Ertzaintza EUSPEL hem estat al Congrés dels Diputats a Madrid per traslladar en diferents reunions amb grups parlamentaris demandes compartides entre tots els cossos policials. Hem sol·licitat que s’obri un debat parlamentari i s’adoptin les mesures legislatives corresponents per la seva integració dins del marc jurídic normatiu de l’Estat:

 

1º.- Estudi i aplicació de la llei de prevenció de riscos laborals a tots els vehicles policials.

En l’actualitat els vehicles de dotació dels diferents cossos de seguretat no responen a un estàndard policial. Aquests vehicles tenen la consideració de “lloc de treball”. L’habitacle no disposa de mesures complementàries que facilitin una defensa efectiva davant qualsevol atac exterior. L’espai interior hauria de ser suficient perquè un agent pugui fer ús dels mitjans de defensa dels quals disposa com a material de dotació habitual.

Recuperar sistemes de blindatge efectius per als vehicles donat el nivell 4 d’alerta antiterrorista, els hem recordat que els agents de policia continuem essent objectiu prioritari de diferents grups terroristes.

 

2º.- Estandardització de protocols d’actuació, formació i materials.

Necessitat d’estandarditzar en tots els cossos policials els protocols d’actuació, amb la finalitat que en cas de coincidència en un mateix incident tots els agents actuïn segons els mateixos criteris operatius.

Establir una formació mínima anual en tots els cossos de seguretat, garantir l’actualització de continguts en matèria de seguretat ciutadana, amenaça terrorista i sanitària tàctica.

És imprescindible garantir l’ús de les pistoles elèctriques, “TASER” per a totes les dotacions policials. Dotar a totes les unitats de càmeres unipersonals amb la finalitat de gravar totes les actuacions policials com a mitjà de defensa.

Facilitar la participació dels sindicats policials en la presa de decisions per l’adquisició del material, i exigir que siguin criteris de funcionalitat i l’operativitat en pro de criteris econòmics.

 

3º.- Repercussió de la nova llei de trànsit sobre la tasca policial i les seves conseqüències jurídiques i disciplinàries sobre els agents.

Se sol·licita la regulació de la norma perquè els agents en l’exercici de les seves funcions no es vegin afectats. Un vehicle que vol aturar un vehicle sospitós pot veure’s immers en un delicte contra la seguretat viària, amb la corresponent “doble pena”, ja que s’ha de sumar la sanció del règim sancionador de cada cos.

4º.- Monetització de les hores acumulades en cas de mort dels agents de policia, perquè aquestes siguin remunerades en la indemnització a la família.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Madrid, 22 de novembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.