ACCIÓ SINDICAL

MOSSOS A LES XARXES: UNA MICA DE SERIETAT SI US PLAU

279/2022

Darrerament, hem detectat amb certa estupefacció, alguna de les notícies en relació amb la tasca policial que, des de l’àrea de comunicació, es pengen a xarxes socials com Facebook o Instagram del Cos de Mossos d’Esquadra.

És evident que fer un seguiment, publicar i posar en coneixement de la ciutadania la tasca policial diària de manera gràfica a través d’imatges, és una manera directa i transparent de mostrar quines són les funcions d’un cos policial en el seu dia a dia, projectant una imatge de transparència i proximitat. Lluny doncs de criticar el seu ús, o posar en qüestió la seva utilitat, hem notat certa sorna en algunes d’aquestes publicacions, una pretesa voluntat de descrèdit cap a la tasca policial.

Notícies relacionades amb la protecció i respecte cap al món rural o animal, acompanyada d’uns agents mirant dos ases per la finestra del vehicle policial o el treball dels agents aturant en una via al “coche fantástico” acompanyat amb un text que fa referència a Michael Knight… deixant de banda que un cert sentit de l’humor pot aportar més proximitat i empatia del ciutadà cap a la nostra tasca, no és menys cert que de la publicació d’aquestes notícies i els mateixos comentaris, se’n pot intuir un to burleta, que dona peu a la crítica i el descrèdit d’una feina que sustenta els pilars del Cos de Mossos d’Esquadra.

Tots aquells que realitzem la nostra tasca diària al carrer, sabem que moltes de les nostres actuacions no són d’una gran transcendència o impacte social, però si que són necessàries i imprescindibles perquè tot ciutadà pugui viure de manera que se li respectin els seus drets i garantint la seva seguretat. Una tasca que és bo fer-la pública, des del respecte, i sobretot, evitant ser objecte de mofes a les xarxes. Si algun responsable de l’àrea de comunicació vol fer-se el graciós, que s’apunti al club de la comèdia, tot i que francament, no s’hi guanyarà molt bé la vida.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 23 de novembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.