REGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONSTerres de l’Ebre

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPTE 25-01-23

17/2023

Avui, 25 de gener, hem assistit a la reunió regional entre sindicats i Caps de la RPTE. Us fem un resum dels punts aportats per la USPAC:

 

Administració:

 • Ens trobem que quan hi ha un trasllat d’algú que té sarna es triga molt a fer la desinfecció del vehicle i les zones que hi ha hagut contacte. Demanem que s’agilitzin les gestions:

La resposta és que quan el Cap de Torn ho comunica s’eleva i l’empresa externa s’encarrega de la desinfecció, però des de l’ABP o RPTE l’únic que poden és estar-hi a sobre per què es faci com més aviat millor.

 • Mala qualitat de visió de les càmeres de l’ACD (interior de les garjoles):

Hi ha un projecte per canviar totes les càmeres de les comissaries. Però la RPTE com va ser última en desplegament també ho serà en canviar-ho.

 • A l’hivern, i en plena onada de fred, demanem saber a quina temperatura estan programades les ABP i les CD de la Regió:

La temperatura està a 21º i els despatxos on hi ha termòstat es pot regular en 2º més o menys. També ens informen que hi ha una programació central dels 63 termòstats i que s’han adonat que s’ha de revisar un per un quina programació tenen establerta. Pel que fa a la problemàtica que hi havia als locutoris d’OAC en informen que està reparada des del dia 24/01/2023.

 

General:

 • L’any passat no es van publicar les felicitacions ni el motiu de cadascuna d’elles. Fora bo, en un exercici de transparència, que aquest any sigui públic:

Ens diuen que fins ara estaven posant el llistat tal com la CSUCOT els hi enviava. S’intentarà fer el més obertament possible.

 • De la nova remesa de 176 vehicles quants arribaran a la Regió? I com seran redistribuïts?

Només ens saben dir que serà el darrer quadrimestre de l’any, però desconeixen quants vehicles arribaran.

 • Manca de vehicles 4×4 a la Terra Alta. Disposen d’un Altea 4×4, però per l’orografia que tenen no és el més adient:

Ens informen que és la Comissaria General Tècnica qui fa la distribució i no tenen res més a dir.

 • Com quedarà la figura del Cap de Torn Regional?

Actualment, hi ha un sotsinspector i dos sergents i han demanat un oferiment per dos sotsinspectors i un sergent més.

 

Tortosa:

 • Els dos (2) escamots que estan sense Sergents han estat avaluats del PGA pel Cap d’USC sense preguntar als comandaments de l’escamot. Les notes han anat majoritàriament a la baixa i això ha creat malestar:

El Cap d’USC ens informa que ha parlat amb els caporals dels dos escamots. Pel que fa a l’avaluador és la DAS qui estableix que ha de ser un comandament de l’escala intermèdia i només contempla que un caporal pugui avaluar quan és un Cap d’Unitat. Insten a tothom qui hagi marcat que no està d’acord a demanar una entrevista amb l’avaluador i seguir el procediment establert.

 • Traslladem la mala gestió del romanent, com ja és habitual, s’ha deixat molt romanent per a final d’any i quan s’arriba a gener llavors es planifica. Demanem que quan hi ha manca d’efectius es planifiqui romanent i que no es faci sempre en festius concrets. Recordem que la planificació de romanent hauria d’estar, majoritàriament, a l’inici d’any policial:

Ens responen que s’intenta fer les coses bé però també hi ha molta gent que es guarda els AP per finals d’any. Com cada any penjaran les graelles dels dies que es creu que farà falta gent perquè qui vulgui es pugui apuntar a fer romanent. També ens informen que estan buscant com fer una millor gestió.

 • En el torn de nit no hi ha servei d’OAC amb les queixes que això genera:

Ens diuen que estan treballant per cobrir l’OAC en torn de nit tot i que ja ens informen que no podrà ser totes les setmanes. Pel que fa a les queixes (VAR 34) recorden que si algun ciutadà el vol posar està amb el seu dret i ha de ser el comandament qui parli amb la persona afectada abans de complimentar-lo.

 • A Tortosa per la nit es deixen tasques d’OAC a porta per introduir (com ara actes). Aquesta tasca és incompatible amb la resta que s’ha d’assumir, sobretot en referència a la vigilància de la seguretat de l’edifici:

La resposta que ens donen és que les tasques que es deixen d’OAC són senzilles i que no ocupen molt de temps (màxim 1 hora). Si finalment es cobreix el torn de nit aquesta problemàtica ja no estarà.

 • Protocol VIGE-SEM sobre acompanyament a víctimes a l’hospital?

Ens informen que NO hi ha cap protocol ni res al respecte.

 • Manca d’indicatius de trànsit per les nits. Amb les adaptacions de treball i l’exempció als 55 anys, s’està veient com en certs escamots surt una única patrulla a Mora i una a Tortosa. Incomprensible, tant per respecte al servei públic i assistencial que som, com per seguretat:

Ens informen que hi ha un oferiment previst per a l’ART. Actualment hi ha 14 persones que no fan nits, 8 per adaptació, 4 per edat. Ens recorden també que les tasques que USC fa de trànsit són de nivell 1 per la qual cosa es poden fer tal com contempla el PNT. Estan mirant com reorganitzar la manca d’efectius sobretot en torn nit. També ens diuen que s’intentarà que no afecti pel que fa a les peticions d’AP i que NO afectarà a l’hora de sol·licitar vacances.

 • Incidència amb la gestió per la utilització i accés als 4×4 en casos concrets:

Ens han facilitat Comunicat Intern 14/2011 Procediment de gestió del parc mòbil a l’edifici regional comissaria de Tortosa. Ens fan saber que les claus no estan a un sobre tancat tal com consta al comunicat, ja que el servei de neteja les agafa habitualment i estan penjades a l’armariet de les claus que està a la recepció. Per tota la resta aquest comunicat és el que està en vigor.

Ens informen que la pròxima reunió regional està prevista el 07/06/2023.

Si teniu més incidències i/o queixes ens les podeu traslladar directament via whatsap al nostre telèfon regional o delegat/da de referencia o per correu electrònic a rpte@uspac.cat i ho elevarem immediatament on pertoqui.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Tortosa, 25 de gener de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.