REUNIÓ REGIONAL DE SINDICATS I CAPS DE LA RPP 29/10/2020

144/2020

Incidències a les comissaries de la RPP:
• Quants positius per covid-19 i aïllats per ser vulnerables tenim a la RPP?. Ens diuen que hi ha 80 confinats, entre positius, pendents de proves i els sensibles
• Mascaretes i protecció per a tots els efectius. Se’ns diu que hi ha material suficient per a tothom. Faran recordatori als Caps i que donin material a tothom.

• Pèssim estat del parc mòbil i neteja insuficient. Ens diuen que els vehicles nous arribaran en breu, però de manera esglaonada i per necessitats de les unitats.

• Augmentar la Seguretat a les comissaries. Ens diuen que totes les nostres queixes ja van ser elevades al seu dia en el pla de seguretat i que en breu es començaran a posar o reforçar les pilones d’arreu (però sense una data concreta).

• Recordatori de l’ús obligatori de la mascareta. Ens diuen que ho recordaran.

• Test Covid-19 a TOTS els mossos de la regió i desinfecció contínua de totes les comissaries. Ens diuen que la desinfecció es fa amb la neteja diària. Pel que fa als test, que no depèn de la regió… USPAC ho ha elevat a Subdirecció General de Recursos Humans.

• Romanent: Cap de setmana de torn T/N on una patrulla d’USC Lleida ha anat a cobrir el torn de Cervera per manca d’efectius, la qual ja es sabia des de feia dies i ningú va buscar una solució coherent, deixant Lleida sota mínims i posant en risc la única patrulla operativa que hi havia. Considerem que cada ABP ha de gestionar els seus recursos d’una manera acurada i no perjudicar el funcionament d’altres i més si no és cap urgència. No ens posem d’acord i ens diuen que va ser una decisió conjunta de la regió i ABP. Que prenen nota de la queixa traslladada.

Trànsit ART P
• Fums dels vehicles on els agents de trànsit tenim les taquilles amb la roba de la uniformitat. A més, fem servir la sala del brífing al costat i el nostre organisme absorbeix tots els gasos contaminants de la combustió. Es torna a demanar als caps de la RPP que es plantegin el fet de traspassar el sector de trànsit de Tàrrega a Mollerussa, aprofitant la futura nova comissaria, així tindríem un espai digne. La manca d’espai a la comissaria és evident: als vestidors, menjador…
Els Caps regionals valoren positivament la proposta d’USPAC i ens diuen que hi estan d’acord. De fet, recordem que trànsit no hi anava a Tàrrega. Mentre que això no es porta a terme, es preveu fer obres i ampliar vestidor femení (sense data).
• Renovació material, càmeres fotogràfiques noves, augmentar espai Atenea i altres qüestions plantejades a la RPP; restem a l’espera d’una resposta de l’ARTP.

 

 

USC/Comissaria Lleida

• Romanent torn nit i cap de setmana. Torns de vacances injustos pels efectius que fan torns. Retard excessiu en l’entrega dels fulls d’hores mensuals.
Companys/es, cap canvi en relació a aquests punts. Ells ho veuen diferent a nosaltres (“la tropa”), “serà perquè des d’un despatx és molt fàcil prendre les decisions que perjudiquen als de sempre”.
• Agent de custòdia: demanem unes pinces per treure els entrepans del forn i no haver-ho de fer amb les mans. Ens diuen que les posaran.

• Fregalls pica menjador: companys/es que en porten tot sovint, perquè els que hi ha allà acostumen a estar en mal estat. Ens diuen que ho han pactat amb el servei de neteja i que en deixaran cada setmana.

Balaguer

• Custòdia detinguts: manca de neteja a la zona de garjoles. Ens donen la raó i que s´ha solucionat. Pel que fa al pot de matamosques a custòdia, ens diuen que la normativa no ho permet i que si hi ha plagues que es digui i faran les accions necessàries per part de l’empresa encarregada.

• Ampliació vestidor femení: ens diuen que està previst fer-ho (sense cap data).

Mollerussa

• Comissaria sense un espai digne per treballar. Ens diuen que tenim raó, però que la nova comissaria encara trigarà en fer-se uns 3 anys i que ara mateix no hi ha una solució fàcil. Així mateix no serà ABP fins que no hi hagi l’espai nou.

Les Borges Blanques

• Portes accés espatllades i finestra menjador durant setmanes i sense reparar. Ens diuen que, finalment, ja s’han arreglat.
• Climatització nefasta: No hi ha un equilibri, o passes fred o molta calor. Ens diuen que no tenen constància de cap incidència, actualment.

Científica regional (UTPC P) i U.I: és cert que volen unificar les científiques bàsiques amb les unitats regionals i les investigacions bàsiques (U.I) amb les avançades (U.T.I)?

Ens diuen que les unitats de Científica és cert que les volen unificar a totes les comissaries on hi ha ubicades les diferents regions del territori. Pel que fa a les U.I i les U.T.I, de moment no hi ha res en clar. Volen esperar a veure com funciona la Científica.

 

Altres qüestions a la RPP:

-Càmeres de vídeo vigilància amb poca resolució en algunes comissaries. Ens diuen que des de l´operativa s’està comprovant quelcom i que es mirarà de posar solució. L’administració n’és conscient que no tenim el millor sistema instal·lat, la qual cosa demostra, de nou, que prioritzen la qüestió econòmica a la seguretat.

-Obres a l’antiga SRC per adequar unitats en aquell espai i una millora de totes les unitats. En breu començaran, però trigaran mesos en deixar-ho tot arreglat.

-S’han aixecat 572 actes per no portar la mascareta.

-Ens diuen que demanem al Comitè (CSSL) els EPI’S per als agents de trànsit i així poder fer les proves d’alcohol i drogues amb seguretat.

-Botoneres als pàrquings exteriors. Es preveu posar uns intèrfons amb càmera (al 2021).

-Goteres de Tàrrega i Balaguer: es té previst fer les obres en breu.

-Pel que fa a la manca d’espai dels vestidors femenins. Els Caps ens diuen les comissaries de la regió tenen 21-22 anys i que per aquella època l’índex de dones policies al CME era molt inferior a l’actual i per això ens trobem amb aquest problema actualment.

-Càmeres custòdia detinguts de Balaguer i Ponts. En breu en posaran dues de cedides.

-Augment de vehicles a l’ARRO Ponent per l’increment d’efectius. Ens diuen que es posaran 2 furgonetes i 1 vehicle lleuger.

-Es demana als caps de la RPP que recordin als Caps de les unitats que sempre han de prioritzar el fet de facilitar els canvis d’escamots i d’horaris per conciliació familiar.

-No hi ha hores extres per cobrir esdeveniments i, actualment, no n’hi ha per POEA.

-Nova uniformitat: ara ens diuen que hi ha problemes de licitacions i que fins al 2n semestre del 2021 no arribarà res.

-Ens confirmen que no pagaran hores extres pels desplaçaments que es van fer a Òdena.

Un cop més us recordem que no espereu a les reunions regionals a fer-nos arribar les queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da que ho traslladarà on pertoqui de manera immediata.

USPAC, L´ESCUT DELS MOSS@S!!

Lleida, 2 de novembre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.