CARTA A PERE ARAGONES DE CESSAMENT AL CONSELLER ELENA

PDF

 

Molt Honorable Sr. Pere Aragonès i Garcia

President de la Generalitat de Catalunya

Palau de la Generalitat

Plaça de Sant Jaume, 4

08002 Barcelona

 

Molt Honorable President,

Com a sindicat representatiu del cos de Mossos d’Esquadra-Policia de la Generalitat de Catalunya volem expressar-li la nostra perplexitat, indignació i oposició a la creixent politització del cos de Mossos d’Esquadra

Des de l’inici d’aquesta legislatura s’ha utilitzat els mossos políticament com a moneda de canvi. Exemple d’això va ser la creació de l’anomenada “Comissió d’Estudi sobre el Model Policial” -una metàfora per podar en dubte tota la feina de 17.000 servidors i servidores públiques a canvi de suport polític- i presidida per una diputada que obertament ha demanat la depuració del cos de Mossos d’Esquadra per no seguir la seva ideologia.

L’Honorable Sr. Elena ha continuat aquesta perillosa deriva i és el primer Conseller que s’esventa públicament de voler polititzar la Policia de la Generalitat. Les seves decisions polítiques influeixen de forma directa al servei i l’operativa policial fins al punt d’exigir un Cap del cos submís i alineat amb el seu pensament ideològic.

En el marc d’aquesta politització del cos, el Sr. Elena està prenent mesures que minven la reacció, afecten directament a la qualitat del servei i, en definitiva, a l’operativa policial:

 

  • Supressió dels mèrits i capacitats per accedir i per promocionar al cos de Mossos d’Esquadra, donant preeminència al sexe per damunt de les capacitats.
  • La policia no ha de representar la ciutadania, per això estan vostès, el polítics. Els i les policies que accedeixen i ascendeixin han de ser els millors, tan siguin homes com dones. El Govern s’ha de preocupar de facilitar els mitjans necessaris perquè qualsevol persona que vulgui accedir o promocionar ho pugui fer en igualtat de condicions. La imposició de les “mosses de quotes” no és més que un exemple de la seva incapacitat per fer més atractiu el cos per les dones i que passa, evidentment, per una implantació de mesures per la conciliació familiar i laboral.
  • Es negar a adoptar i discutir polítiques de conciliació de la vida laboral i familiar com les que tenen d’altres funcionaris de la Generalitat o de l’Estat espanyol.
  • Ha donat instruccions per perseguir als representants sindicals que són contraris al seu discurs. Actualment està sent investigat per la Divisió d’Afers Interns el nostre portaveu per criticar la inseguretat que es viu avui en dia a Catalunya.
  • S’ha negat a que siguin indemnitzats els nostres herois, els agents que van abatre als terroristes dels atemptats de Barcelona, Cambrils i Cornellà, obligant-los a pidolar pels Jutjats sis anys després. El missatge policial és clar: “no actueu per defensar la ciutadania perquè després no tindreu el recolzament del govern”.
  • Ha cessat al comissari en cap per divergències polítiques, quan aquesta paraula hauria d’estar desterrada d’una institució que actua i serveix als ciutadans amb absoluta neutralitat i imparcialitat. Sense ànims de ser vidents, en pocs mesos tindrem un nou/nova cap del cos, sempre i quan sigui també fidel als seus principis polítics. Ho miri com ho miri, això no és seriós.
  • L’adopció de mesures equivocades, i la no adopció d’altres motivades pel tarannà polític que se li vol donar a la institució, ha fet que els ciutadans no respectin el principi d’autoritat. Cada dia patim desenes d’agressions al carrer i, lluny de defensar-nos, obren investigacions internes i ho publiciten en xarxes socials per més joia dels violents.

 

“Neutralitat” i “politització” són accepcions terminològiques incompatibles. La politització de la policia és una eina utilitzada per sistemes totalitaris per implantar les seves idees en una institució armada i, així, poder reprimir o cessar a tot aquell que no fes seguidisme de les seves idees. La implantació d’una ideologia partidista és incompatible amb una policia del segle XXI. Acceptar aquesta deriva totalitària té un greu perill: què passarà quan governin altres que no siguin de la seva corda?

Recuperar el prestigi del cos de Mossos d’Esquadra, així com els principis d’autoritat, neutralitat i independència que representa, passa el cessament del Conseller d’Interior Sr. Joan Ignasi Elena.

 

Atentament,

David Lijarcio Cobo

President USPAC

 

Barcelona, 24 d’octubre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.