REGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONSTerres de l’Ebre

REUNIÓ REGIONAL RPTE 16-03-2021

40/2021

Ahir, 16 de març, vam assistir a la reunió regional de la RPTE amb els Caps de la Regió i Cap d’Administració. Si necessiteu una ampliació o aclariment, contacteu directament amb el delegat/da de la vostra zona. Us fem un resum dels punts aportats per USPAC:

PUNTS D’ÀMBIT REGIONAL:

• Desinfeccions realitzades en l’últim trimestre de l’any 2020 i fins ara a les comissaries i vehicles de la Regió: ens diuen que des de l’agost s’està fent a demanda de la O.S, a mesura que se’ls hi comunica. Això vol dir que no es fan si no es té coneixement del trasllat d’una persona amb COVID o cas confirmat. S’ha reforçat la neteja en cap de setmana de la primera planta de l’edifici.

• Material disponible i si està assegurat l’abastiment de mascaretes quirúrgiques i FFP2, guants, gel hidroalcohòlic i EPI’S en general: Actualment el magatzem de material EPI de la regió està a Gandesa (gestionat per mossos i supervisat per administració) i es reserven les quirúrgiques per la època estival i ara mateix només reparteixen FFP2 (hi ha estoc sobrant).

TORTOSA
• Reforç d’OAC quan, únicament, hi ha dues patrulles d’USC; què es prioritza OAC o la Seguretat Ciutadana?: No hi ha prioritats concretes, depèn del que requereixi cada situació i a criteri dels comandaments.

• Incidències amb els detinguts de la Policia Local: Demanem que quedi clar com s’ha de fer i que s’expliqui a totes les parts perquè no hi hagi problemes. Pel que fa a aquest punt, ho deleguen al cap d’OAC que ha de fer un comunicat al respecte. I els caps de torn passar-ho al brífing.

• Procediment utilització armes llargues en cas d’urgència: Segons els Caps, el procediment habitual és correcte. Aquest tema ho explicaran, internament, els delegats per motius obvis de seguretat. Des d’USPAC estem treballant en informes de seguretat per a totes les comissaries, els quals elevarem on pertoqui.
• Actualment s’està fent una formació de DEA als comandaments, desconeixem si es farà als agents: Responen que això depèn directament del ISPC i no d’ells.
Els hi traslladem que és important valorar la possibilitat d’un DEA a recepció de les comissaries. Manifesten que fa molt temps es va parlar, però desconeixen com està.
Demanem un llistat, de cada població, amb les ubicacions dels DEA per si mai fos necessari utilitzar-los. Ens diuen que si cada Cap d’ABP ho vol fer no hi ha problema, però creuen més convenient que consti dins la tauleta com a punt d’interès o similar.

MORA D’EBRE

• En el Ple realitzat el proppassat 21 de desembre del 2020, el Consell Comarcal de la Terra Alta va aprovar per majoria absoluta, la moció presentada pel grup comarcal d’ERC contra la supressió del sector de trànsit de Móra d’Ebre (Terra Alta-Ribera d’Ebre).

Des d’USPAC considerem que aquesta decisió de la Comissaria General de Mobilitat i Subdirecció afecta directament a la seguretat viària i pública dels territoris afectats.

Manifesten que la decisió està pressa (no és policial) i que no es poden fer res al respecte; ens diuen que es cobreix els serveis (que els ho expliquin als companys de Gandesa i Mora i resta de territoris afectats!!). Des d’USPAC seguim en contacte amb els grups parlamentaris per tal de revertir la decisió que van prendre alguns.

GANDESA

• Incidències i queixes sobre la gestió de la revisió mèdica anual: Diuen que és voluntària i que, si s’escau, es demani el full de reclamacions i s’elevi. Qui hagi tingut cap incidència, feu N.I i la passeu al vostre delegat/da per tal d’elevar la queixa.

AMETLLA DE MAR

• Dietes pendents curs de Sala (novembre i desembre 2019): no l’han carregat al PGH, perquè han trobat errors en les imputacions horàries i s’ha de tornar a calcular.

ADMINISTRACIÓ

• Es van sol·licitar unes estanteries per reorganitzar els locutoris d’OAC: Està previst pel darrer trimestre d’aquest any.
• De la mateixa manera tenim resposta de la fotocopiadora que es va demanar per a la recepció i que també estava sol·licitat a Barcelona?: El cap de l’ABP ho va veure adient i va elevar el corresponent informe a la DSIP. Està pendent.

• Possibilitat d’instal·lar la pantalla i comandaments de l’arc de seguretat dins la recepció: No és viable perquè l’aparell és molt antic.

• Mesures seguretat pendents de la reunió regional passada: S’està valorant per part del comissari Castellví i SERSECO.
• Manca d’espai a les taquilles: Són coneixedors de la problemàtica, però es té que buscar un espai adient per ubicar-ho, miraran opcions.

• Neteja vehicles: Actualment es poden netejar amb la targeta SOLRED a Tortosa es pot anar al Taller Modern (Ronda Docs).

• Es poden numerar les garjoles amb números més grans?: Els pintaran amb una plantilla i un esprai de pintura.

• Actualment, els vehicles s’aparquen al subterrani. Pels Ateca, és possible deixar a la part del darrera de la plaça de pàrquing uns escuts per si mai s’han d’utilitzar tenir un accés ràpid a ells?. Ens demanen que ho gestionem via el cap d’ABP o USC.

Altres punts tractats d’interès

• S’ha parlat dels diferents terminis de recepció de roba i s’excusen en que a Barcelona han fet molt teletreball els administratius i les comandes s’han retardat molt.

• La porta de recepció ja està arreglada.

• Personal vacunat amb lot “defectuós” d’ASTRAZENECA: Diuen que tota la informació la dona Salut i mitjançant l’aplicació “La Meva Salut”. No saben res més.

• Dificultat en fer ús dels turismes intervinguts per salut pública i si s’aconsegueix (tant amb permís de l’administració com de l’autoritat judicial), ho gestionaria Barcelona i no tindria perquè quedar-se a la regió. Està fora de la seva competència.

• Es demanen més vehicles 4×4, però no depèn de Regió la seva redistribució. S’escapa també a les seves competències.

• Poc a poc, s’anirà introduint més funcionalitats a les tauletes que facilitarà i agilitzarà el treball diari al carrer.

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les queixes. Davant de qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da, qui ho traslladarà on pertoqui de manera immediata. La pròxima reunió regional serà el 15 de juny de 2021.

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

Tortosa 17 de març de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.