RESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ DEL COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL JUNY 2024

85/2024

El passat dia 21 de juny, es va celebrar de forma telemàtica el comitè de seguretat i salut laboral (CSSL). Els temes més destacats van ser, com sempre, les problemàtiques en el temps d’execució de les adaptacions del lloc de treball i, ara com novetat, les formes en els que es fan les proves mèdiques.

Després d’estar molt de temps sense metges al servei de Vigilància de la Salut, s’ha externalitzat aquest servei al Grup Quiron. D’ençà que les revisions mèdiques i informes els realitzen des de la Quiron, tant les renovacions de les adaptacions del lloc de treball com les noves altes s’estan endarrerint durant mesos, portant això un desgavell tant a les persones treballadores interessades com als serveis operatius on treballen.

Segons el Departament de Prevenció de Riscos i Salut Laboral d’Interior, aquest retard es deu a l'”aprenentatge” del Grup Quiron que, tot i que se n’encarrega d’aquesta feina des de fa molts mesos, no treballa amb la fluïdesa que es requereix. Un altre tema controvertit és les formes en què es fan les revisions mèdiques, sent aquestes de caràcter generalitzat en la salut del treballador, sigui la que sigui la malaltia per la qual es demana l’adaptació.

USPAC va proposar que, de manera preventiva, es facin mesuraments del gas Radó. Aquest gas és radioactiu i pot provocar problemes de salut greus en els éssers humans. Prové del subsol i aigües soterrànies, concentrant-se a les plantes més baixes dels edificis.

La Subdirecció General de Prevenció de Riscos i Salut Laboral ha exposat que s’està treballant per fer mesuraments a tots els edificis de la Generalitat en un futur. Des de la USPAC hem sol·licitat que quan es facin, es comenci per les instal·lacions on treballen efectius del CME, donat que som el col·lectiu de treballadors que més risc tenim per prestar servei habitualment en soterranis i plantes baixes

Per qualsevol dubte/consulta ens podeu enviar un Mail a riscoslaborals@uspac.cat o trucar al telèfon del teu delegat de la USPAC.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

26 de Juny de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.