EL TSJC CONFIRMA LA CONDEMNA A LA SUBDIRECCIÓ DE RECURSOS HUMANS PER VULNERAR EL DRET A LA VIDA DELS MOSSOS DURANT LA PANDÈMIA

35/2022

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat la Sentència del Jutjat Contenciós de Girona, guanyada pels serveis jurídics d’USPAC, i que va condemnar a l’administració per no protegir a un agent de trànsit de Girona durant la pandèmia i indemnitzar-lo amb 2.000 €.

L’agent, que patia diverses malalties cròniques como insuficiència renal, proteïnúria i asma, no va ser confinat como sí van ser la resta de funcionaris públics com ara bombers o el personal facultatiu i d’administració.

La Sentència estableix que la Subdirecció General de Recursos Humans va vulnerar els drets fonamentals a la vida i la integritat física (art. 15 CE), a la dignitat (art. 10), a la igualtat de tracte amb altres treballadors (art. 14 CE) i la vulneració del dret constitucional a la salut (art. 43), “ya que ante la primera y sucesivas peticiones mostró una pasividad inexcusable poniendo en riesgo la salud del solicitante.”

Les mesures cautelars guanyades per USPAC al principi de la pandèmia, com ara la no reincorporació a la feina sense un test negatiu per Covid, van ser essencials per la protecció de tots els companys i companyes, malgrat l’oposició de l’infame Brauli Duart amb la no menyspreable col·laboració estel·lar del SAP-FEPOL que sí van comparèixer als tribunals, però per defensar al Departament.

Després que la Sala Social del TSJC condemnés per primera vegada al Departament d’Interior per vulneració de drets en matèria de riscos laborals, ara la Sala del Contenciós Administratiu torna a condemnar-los per violar els drets fonamentals dels mossos.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 14 de febrer de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.