JURIDIQUES

ES RECONEIX EL DRET D’UN AGENT A SER INDEMNITZAT AMB 4.000 € PER LA POSSIBILITAT DE CONTAGI EN UNA ACTUACIÓ

295/2022

El Jutjat Penal núm. 4 de Tarragona ha condemnat a P.A.U.L. a 5 mesos i 15 dies de presó a un toxicòman que va agredir a un company. A més, li ha condemnat a satisfer en concepte de responsabilitat civil la quantitat de 4.000 € pel possible contagi arran de la seva reducció.

Els fets es remunten al 31 de juliol de 2018 quan aquest individu es trobava a la Plaça de l’Església de la localitat de Vilaseca (Tarragona), amb una barra de ferro, alterat i atemorint a la gent que passava per allà. En un primer moment es va adreçar la Policia Local d’aquesta localitat quan l’individu va treure una xeringa, la va intentar clavar als agents tot dient-los: “No me voy a ir detenido, el primer poli que se me acerque le clavo la jeringuilla, y le paso el sida y la hepatatits que tengo”.

Quan va arribar els reforços de mosso d’esquadra, i mentre es procedia a la seva reducció, va mossegar a un company a l’avantbraç motiu pel qual va romandre 7 dies de baixa. Davant la possible malaltia contagiosa del detingut, es va demanar seguir el protocol de prevenció per contacte de risc sense que finalment existís cap contagi.

El Ministeri Fiscal no va demanar cap indemnització, i els serveis jurídics de Joan Ignasi Elena tampoc. Els advocats d’USPAC, personats com acusació particular des del primer moment, van demanar la màxima indemnització possible pels dies de baixa i per la “possibilitat de contagi”. Finalment, així ho ha estimat la Jutgessa del Penal 4 de Tarragona tot condemnant a satisfer al company la quantitat de 4.000 € en concepte de dany moral per l’existència d’un possible contagi.

Aquesta quantitat l’haurà de satisfer a l’afiliat la Generalitat de Catalunya en aplicació de la Sentència del Tribunal Suprem 956/2020 aconseguida pels serveis jurídics d’USPAC i que estableix l’obligació de l’administració d’indemnitzar als agents per les lesions patides en acte de servei mitjançant el DAD 87.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Barcelona, 22 de desembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.