CONDEMNADA LA SUBDIRECCIÓ D’ESPERANÇA CARTIEL ARMIDA A INDEMNITZAR AMB 2.000 € A UN AGENT PER LA COVID-19

PDF

161/2020

El Jutjat Contenciós Administratiu de Girona ha estimat la demanda dels serveis jurídics d’USPAC i ha condemnat a indemnitzar a un company de trànsit per vulnerar el dret fonamental a la vida i a la integritat física d’un company de trànsit que va estar exposat a la Covid-19.

Es tracta de la primera sentència que condemna econòmicament a una administració per la gestió de la Covid-19.

Els fets es remunten del 19 al 27 de març 2020 quan la Subdirectora Esperança Cartiel va considerar que companys amb malalties greus com ara el càncer o insuficiència renal, havien d’estar exposats a la Covid-19 sense protecció. “La seva tasca la pot fer amb guants”, se li deia al company afectat tal com recull la Sentència.

El Jutjat ha considerat provat que la Subdirectora va posar en risc la vida del company i no va adoptar les mesures necessàries per a la seva protecció. A més, s’estableix una indemnització de 2.000 € com a compensació per danys morals que obre la via a què tots els mossos amb una patologia prèvia puguin reclamar una indemnització al Departament d’Interior.

La violència també la rebem d’endins. Esperança Cartiel no està capacitada per continuar. Entre els seus “èxits” també hi són no allargar el termini per gaudir els dies d’assumptes personals perquè la Covid-19 no és un “motiu objectiu” o intentar incrementar el romanent als companys que estaven a l’espera d’una PCR per reincorporar-se. Tingui una mica de dignitat i plegui.

Barcelona, 28 de desembre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.