RESUM REUNIÓ ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA COMISSARIA GENERAL D’INFORMACIÓ 15-03-2022

62/2022

Ahir, ens vam reunir els sindicats representatius i els caps de la Comissaria General d’Informació. Us fem arribar el resum dels punts tractats més importants:

1. Problema que ja vam denunciar amb els diferents concursos oposició d’ascensos i especialitats, i que també passa en concursos de lliure designació. Avui dia a l’especialitat d’informació, continuem amb transparència 0 en relació a aquest últim concurs de LD.

2. Petició de fundes d’armilles per a efectius de informació per quan hi ha dispositius d’uniforme per tal d’anar igual que USC, per mantenir el decret d’imatge, la resposta va ser que NO.

3. Tots els temes sobre materials i equipaments ens responen que es faran peticions conjuntes amb la CGIC per elevar-les a la CSUCOT, però ens diuen que no es fa cas a les seves necessitats. Els materials més bàsics per treballar prèvia petició es lliura, de no ser així ho traslladeu a riscoslaborals@uspac.cat i ho elevarem.

4. Parc mòbil, ens responen que s’ha demanat renovació de la flota i canvi dels models de vehicles, però manifesten que tota la burocràcia fa que s’allargui tot molt. L’única resposta que ens donen és que a les últimes licitacions no es presenta cap empresa per renovar el parc mòbil. En relació als vehicles judicials, les excuses són les mateixes de sempre, que s’han de revisar, fer assegurances i molta feina abans de poder utilitzar un vehicle judicial per a treballar al CME. Des de la CGINF han demanat que en les pròximes licitacions de vehicles hi hagi millores en les prestacions dels vehicles, que siguin 4×4 i furgonetes de vigilància diferents entre elles.

5. En relació als cascs de motos i equipament, estan d’acord que els motoristes han d’anar ben equipats i que s’elevin les peticions a la CSUCOT.

6. Unitat informació de Girona han millorat en l’espai i els han traslladat a un nou lloc més idoni.

7. Formació continuada, manifesten que s’han ofert per la intranet cursos específics aquests anys i que amb la LD de 50 places els que no ocupin la plaça s’enviaran a altres efectius a aprofitar el curs del ISPC.

8. Regulació d’hores acumulades i vacances per tal de que siguin més efectius a l’hora de poder gaudir-les per garantir la conciliació familiar, estan oberts a seguir treballant per millorar la situació. Des de fa uns anys han estat perdent efectius amb un degoteig constant i aquest problema manifesten que el podran solucionar amb la incorporació dels 50 efectius de la LD.

9. Efectius en segona activitat, no tenen cap problema de que hagi agents amb segona activitat per desenvolupar tasques d’anàlisi o altres funcions tot depenent de les seves aptituds físiques, per tal d’aprofitar el bagatge i experiència i són partidaris que es puguin quedar a l’especialitat.

10. Es reclama una millora econòmica del nivell 3: Manifesten que això no depèn de la comissaria general però que estan a favor de que hagi un augment de sou.

11. Es demana fer reunions presencials de totes les UINF, des de la comissaria general no tenen inconvenient de fer-les tant telemàticament com presencials.

12. Unificació de criteris en les guàrdies perquè a cada UINF es fa de diferent forma: No tenen inconvenient que hagi canvis, però la UINF de BCN ha de fer guàrdies de 24h presencials sempre.

13. Estat de l’oferiment LD Informació: Ahir es van publicar llistats de persones aptes i convocades al curs de l’ISPC i dilluns vinent comencen la 1a edició del curs i desprès iniciaran la segona edició.

El cap de la Comissaria General es compromet a fer reunions amb els sindicats per conèixer la informació que li puguem aportar i contrastar-la per poder assolir millores a l’especialitat. Tant de bo siguin més efectives que les reunions actuals, que de resolutives tenen ben poc. Bones paraules i intencions però poc més.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

16 de març de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.