RESUM REUNIÓ CAP CME – PREFECTURA 16-03-22

PDF

63/2022

Ahir, 16-03-2022, ens vàrem reunir amb el Comissari en cap del CME i el Comissari Sallent. Aquesta reunió s’havia ajornat per motius d’agenda del Comissari en Cap. Dit això, en tot moment se’ns va deixar clar que aquesta nova Prefectura vol canviar les maneres de fer i vol proximitat entre la base i la cúpula i, per descomptat, entre la Prefectura i els representants dels mossos.

Sense més dilació, vàrem tractar algunes de les principals reclamacions del col·lectiu. La USPAC, prèviament, havia enviat un escrit amb els punts detallats (comunicat).

• Tancament de sectors de trànsit: l’actual Prefectura va deixar clar que estava d’acord en la majoria d’arguments exposats pel nostre delegat de trànsit. Així mateix, ens varen dir que en sessió del Consell de la Policia ens podrien donar més informació. La veritat és que va ser el primer cop, durant aquests 6 anys de denúncies sindicals, que la Prefectura està per la labor de no tancar els sectors. És més, a la petició d’augment d’efectius i potenciar novament aquesta especialitat… s’hi mostra totalment a favor.

Així doncs, ens congratula que la Prefectura estigui per la labor de potenciar trànsit i de no tancar els sectors. Hores després de la reunió, la comissió d’Interior del Parlament de Catalunya va arribar a un acord pel no tancament de sectors.

A la USPAC, a diferència d’altres, no ens posarem medalles ni vendrem fum com a “fita aconseguida”, ni adjectius per l’estil. Sabem a la perfecció que ha estat una feinada de moltíssima gent i tothom en el mateix sentit, per la qual cosa estem orgullosos del treball que hem realitzat durant 6 anys, de manera incansable que ha contribuït a aconseguir revertir aquesta decisió errònia.

• Vàrem fer incís en la necessitat d’agilitzar i arribar a acords dins el Grup de treball d’Horaris i Conciliació, treballar per assolir condicions laborals que permetin conciliar realment i compensin com toca el treball de les diferents unitats (GNP, Horari Especial Específic, Especial Flexible, Q3, compensacions festius com toca, compensar la nocturnitat…)

• Agilitzar i arribar a conclusions del Grup de Treball del Pla de Carrera Professional tant per a USC, com implementar a les diferents especialitats.

• Tenir en compte la redistribució i petició de vehicles que s’ajustin a les particularitats de cada destí, unitat i territori (Investigació, FURA i d’altres unitats que requereixen vehicles NO logotipats, USC, Ordre Públic, Trasllats, 4×4…)

 

• Pagament de les hores acumulades dels companys difunts i que se’ls hi nega actualment a familiars hereus. És especialment injustificable i vergonyós.

• Reunions periòdiques que vam peticionar amb les Comissaries Generals (Mobilitat, Recursos Operatius, Investigació Criminal i Informació), per descongestionar reunions regionals i Consell de Policia, però que siguin realment efectives i no un pur tràmit.

• Criteri obtenció felicitacions/medalles: proposem establir un sistema més just i que només les actuacions meritòries haurien de tenir-se en compte, prioritzant les que es fan fora de servei.

• Infinitat de comissions de serveis operatives. Cal regular aquesta situació anòmala. Tenim clar que la manca d’oferta de places és causada per l’efecte “reserva de plaça” en estar desenvolupant tasques en altres destins amb comissions de servei. S’ha d’acabar amb provisionalitat i fer concursos d’acord amb les necessitats de cada unitat.

• Pla d’Igualtat: Vam exposar de manera clara, el motiu pel qual USPAC NO va signar el Pla d’Igualtat, la nostra total oposició a la reserva de places a dones tant a l’accés al cos com a les promocions verticals i horitzontals, lluny de ser un sistema igualitari considerem que és absolutament discriminatori. I igual missatge pel que fa a la concessió de medalles i felicitacions.

Bé, sense entrar al detall de tot el que varen respondre tant el Comissari en Cap com el Comissari Sallent, volem exposar que vàrem coincidir en molts dels punts plantejats i en les possibles solucions. Ara bé, caldrà molt de treball per aconseguir-ho.

Ens deixem molts altres punts, pel que fa a formació, seguretat, salut laboral, material,… però de moment hem avançat aquells que considerem més rellevants i que més reclameu tots vosaltres, els que recollim dia a dia a les comissaries, als diferents destins i unitats arreu del territori.

Per finalitzar, esperem que aquesta nova Prefectura de veritat vulgui canviar les coses i no quedin en bones paraules, però buides de contingut. Els fets marcaran la diferència. Veure’m què succeeix…

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

17 de març de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.