RESUM CSSL SOBRE PROTOCOL D’ASSETJAMENT SEXUAL I GESTIÓ DE LA COVID-19

153/2020

A petició de la Subdirectora General de Recursos Humans, Sra Cartiel, el 12 de novembre de 2020, ens vam reunir per tal d’incloure dues modificacions al protocol:

– Incloure una persona tècnica de la SGRH per les funcions de secretària i gestió de recull de documentació.
– La Unitat d´Igualtat i Equitat (UIE) recollirà les funcions d’informació i acompanyament de la persona afectada.

USPAC, va tornar a insistir que aquest protocol no garanteix els drets del nostre col·lectiu, tal com es manifesta el nostre escrit d’al·legacions del dia 18 de juny del 2020, no estem d´acord, entre d´altres punts:

• Són membres de la COVAS un/-a comandament de la DAI.
• Els membres de la COVAS són dependents jeràrquicament de la DGP.

Per tant, la resolució es fa per òrgans de la mateixa DGP i de la Prefectura, compostos per la DAI, fet que comporta que esdevinguin òrgans com a jutge i part.
Aquest protocol està copiat en un 95% del protocol de la Funció Pública, i el 5% restant va en contra dels drets dels funcionaris del Cos de Mossos d’Esquadra.

USPAC lamenta enormement que hi hagi alguna organització sindical que no entengui que NO ÉS DIFERENT un assetjament sexual dins els departaments d´ensenyament, sanitat o agricultura al d´interior i ho aprofiti per atacar i fer demagògia contra aquells que SI defensen els drets dels moss@s.

En referència a la gestió de la Covid-19, ens mostren dades gràfiques amb una clara tendència a l’increment de nous infectats, passant de 648 baixes per covid al setembre a 1264 a l’octubre. En el mes actual, portem 117 baixes de mossos i mosses.

Sobre els TES, ens informen que s’ha de contactar amb el Servei de Vigilància de la Salut consultasalut.bcn.interior@gencat.cat , per tal de valorar si compleixen els criteris, i si requereixen incapacitat temporal. El SVS emetrà un informe preceptiu perquè els metges del CAP emetin la baixa, s’enviarà igualment a l´ICAM que correspongui per província. Ens informen que actualment l’ICAM, està sent molt restrictiu en aquest sentit.

USPAC va denunciar, de nou, certes males praxis pel que fa a la gestió de la covid en alguns destins (com que tot un Cap d’USC a Premià realitzés una formació de “tablets” de dues hores sense mascareta, a dos escamots junts, en un brífing i a posteriori es demanessin N.I. als agents aïllats amb baixa mèdica) així com en el seguiment de contactes estrets dels positius laborals.

USPAC, L´ESCUT DELS MOSSOS

Barcelona, 14 de novembre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.