RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPCT 15-06-22

157/2022

Ahir, 15 de juny, vam assistir a la reunió regional de la RPCT amb la Sots Cap de Regió, el Cap d’Administració, i també el Cap de l’ARRO. Us fem un resum dels punts aportats per la USPAC i si necessiteu ampliació o aclariment podeu contactar directament amb el delegat/da de la vostra zona:

General:

• Informació sobre la incorporació dels agents del Pla d’estiu: La intendenta Rocío Rubio ens informa que el 27 de juny s’incorporaran 4 agents a Cambrils, 8 agents al Vendrell, 3 agents a Salou i 3 agents a Tarragona. Com que les places ofertes no s’han cobert, la primera setmana de juliol s’incorporaran 35 agents més a la regió dels que actualment estan en pràctiques i que restaran al lloc fins a la fi d’aquestes. També ens ha avançat que el 20 d’agost aproximadament es preveu que els aspirants de la 29a promoció que ara estan a l’ISPC iniciïn el període de pràctiques.

• A la reunió regional de desembre, el Cap d’Administració ens va informar, que durant l’any 2022 s’executaria el canvi i millora dels sistemes de videovigilància i les càmeres de les comissaries, tenim alguna novetat? Ens responen que recentment s’ha fet la licitació de les noves càmeres de videovigilància i que inclou també sensors de moviment, s’instal·laran a les comissaries de RPCT, RPTE i RPMS, però no abans de 2023.

• Torn fixe de nits: Aquesta setmana s’ha publicat una nota informativa a la intranet resolent dubtes. Només afegeixen que s’implantarà segons les vacants i la necessitat que hi hagi a cada destí i amb un màxim del 50% de la plantilla.

Tarragona:

• Canvis d’escamot dels agents en pràctiques, hem motivat el perquè creiem que ara no eren necessaris aquests canvis, tant per motius de conciliació familiar dels agents com per operativitat: La Sots Cap de regió no ho veu així, creu que aquests canvis eren necessaris perquè molta gent ha marxat d’escamot en diversos oferiments que s’han fet i es fa en altres comissaries. Ens reiterem en què no hi estem gens d’acord i que aquestes decisions no afavoreixen la conciliació familiar.

Salou:

• Manca d’espai a les dependències de la CD Salou i als vestidors. S’estava realitzant un informe des de la Regió i que es plantejava la idea de construir un mòdul a l’exterior: Ens diuen que no han rebut resposta a l’informe i que queda descartada l’opció de construir un mòdul a l’exterior. La intendenta Rocío Rubio insistirà en la resposta a l’informe i manifesta que ens la farà arribar.

• Climatització vestidors: El Cap d’Administració puntualitza que no es tracta de cap sistema nou, sinó de climatitzar correctament els vestuaris tant de dones com d’homes. Ens explica que el termini que tenien era abans de l’estiu i reconeix que ja arriben tard, tanmateix ens informa que el projecte està definit i que només cal executar-lo i que insistirà. Anem molt tard!!

• Insistim amb la porta d’accés a dependències de Salou: El Cap d’Administració ens diu que estan pendents que des del Departament validin i autoritzin l’obra. No tenen dades concretes.

• Urinaris vestidors homes inutilitzats: Se’ns ha explicat que el servei de neteja els va tapar per saber si les males olors que hi havia venien d’aquests, se’ls ha dit que els destapin i enviaran a manteniment per tal que revisi el tema de les males olors.

• Demanem un cop més que recullin el cablejat que hi ha sota l’ordinador de recepció: Ens informen que tenien entès que s’havien posat brides i s’havia arreglat, enviaran manteniment perquè ho arregli definitivament.

• Instal·lació d’un “tope” a la finestra del despatx de suport ARRO, davant la inacció/lentitud de l’Administració, USPAC s’ha ofert a pagar i col·locar aquesta peça per evitar accidents i una correcta ventilació, estem parlant de 4 € màxim: El Cap d’Administració ens diu que això no ho podem fer i que estan estudiant el sistema més adient i que perduri en el temps per solucionar aquest tema.

• Nou microones pel menjador de Salou i hem sol·licitat que mentre se’n porti un dels 4 o 5 que hi ha al menjador de Campclar: En demanaran un de nou i mentre portaran un dels que hi ha a Campclar.

ARRO Salou:

• Insistim en la necessitat d’incorporar un sergent com a Cap d’equip a l’ARRO, tenim constància que en alguna reunió s’ha comentat que ja hi ha un Sotsinspector operatiu, però desconeixem si realitza les funcions de cap d’equip, ens agradaria que se’ns fes un aclariment: La intendenta Rocío Rubio ens reitera que ja li agradaria però que no incorporaran cap sergent a l’ARRO. Quant al sotsinspector operatiu no ens ha fet cap comentari.

• Preguntem si disposarem de BRIMO aquest estiu a Salou i si s’oferirà hores extres a l’ARRO: Ens informen que no disposarem de la BRIMO, i que sí que hi haurà hores extres.

Sala 112

• Insistim en la col·locació de penjadors a la part interior de les portes dels W.C. de l’edifici 112 per poder-hi penjar el cinturó i no haver-lo de deixar a terra: Ens responen que ja ho van demanar a l’Administrador de l’edifici i que la petició es va traslladar a l’ICAT (empresa adjudicatària). Estan pressupostats i els haurien de col·locar aviat.

• Traslladem un cop més les queixes que ens arriben dels operadors de Sala pel que fa a la mala qualitat de les cadires i ens demanen també el procediment a seguir per poder demanar un recolza caps, ja que, moltes d’aquestes cadires no en tenen: Pel que fa a les cadires el Cap d’Administració entén les queixes però s’excusa en què ell no és competent i en què són les que el Departament va comprar. Pel que fa als reposacaps només cal demanar-ho al Servei d’Administració de la mateixa Sala i donar coneixement a Suport de Sala.

• Sobre la manca d’efectius i la situació crítica de la Sala no són competents en aquesta reunió, s’ha traslladat fins a Prefectura i es porta al Consell de Policia, com sempre, però convidem a tothom a participar a la Concentració que hem convocat i que tindrà lloc el 21 de juny a les 14’30h davant l’edifici 112 per posar fi a la situació.

Falset:

• Manca d’efectius en aquesta destinació, que fa que en alguns torns hi hagi més agents en pràctiques que de carrera: La Sots Cap de regió ens diu que ho parlarà amb la Cap de la CD, i ens avança que la situació es podria agreujar si destinen algun d’aquests agents en pràctiques a cobrir comissaries de costa, de tota manera desconeixen si hi haurà afectació.
Hem demanat que es tingui en compte a l’hora de demanar efectius a les comissaries de la Regió, no oblidar aquestes CD més petites.

Vendrell:

• Denunciem, un cop més, la manca d’efectius en aquesta destinació: Quant a l’oferiment la intendenta Rocío Rubio ens explica que es van presentar 4 agents de Sala i un de Cambrils per cobrir-lo, i que per la manca d’efectius a Sala només hi ha pogut anar el de Cambrils. Tanmateix, ens explica que la RLT està sobrepassada i que per això no hi poden portar ningún més, cal actualitzar-la. Confien que amb el Pla d’estiu i els agents en practiques podran cobrir les mancances de personal.

• Reclamem un cop més una furgona de trasllats de detinguts: La Sots Cap de Regió ens informa que n’han portat una.

• Problemes amb la reposició extraordinària de roba: El Cap d’Administració reconeix haver rebut diverses queixes i ens informa que el problema està en que hi ha una manca d’estoc, no només a la regió, sinó també al magatzem central.

Si hi ha una necessitat especial d’alguna peça de roba recomanem ho feu saber al delegat de la zona i ho traslladarem directament al Cap d’Administració perquè la reposi.

• Climatització. La zona de locutoris d’ OAC continua sense una solució definitiva:
Ens explica el Cap d’Administració que l’enginyer manifesta que no hi ha cap queixa i que s’hi ha invertit molts diners, pel que fa a manteniment traslladen que no hi ha cap anomalia.

No és el que ens traslladen els companys i companyes que hi treballen, els diem que farem mesuraments i que en cas de detectar que la temperatura no és l’adequada ho denunciarem.

CP Mas d’Enric:

• Sol·licitem, de nou, la instal·lació d’un punt més de llum a la sala del brífing, i que es reparin o reposin les butaques del menjador que estan trencades: Ens informen que des del Servei d’Administració de la RPCT no són competents i que el Centre Penitenciari depèn del Departament de Justícia i ens aconsellen parlar amb la Cap del CP per ser una interlocutora vàlida amb el citat Departament.
Així ho farem.

• Sol·licitem la reposició del forn petit del menjador el més aviat possible: Després de molt insistir amb el Cap d’Administració, recentment se n’ha instal·lat un de nou.

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les vostres queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/-da o enviar-nos un correu a rpct@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Tarragona, 16 de Juny de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.