NOTA DE PREMSA

PDF

 

La situació a la Sala de Reus 112 és crítica, fa molt que ho estem advertint, però lluny de millorar cada cop la situació és més agònica pels companys i companyes que hi treballen.

Està clar que aquells comandaments que planifiquen des del confort de despatxos s’han equivocat un cop més, d’una banda unificant sales que funcionaven a la perfecció i d’altra no dimensionant bé la Sala de Reus. El resultat, un caos. I qui en surt perjudicat? Els efectius que hi treballen i que van perdent la salut dia a dia, les patrulles i el servei al carrer, que es col·lapsa i el ciutadà d’arreu del territori (Girona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Ponent, Pirineu, Central) que en pateix les conseqüències, tot i la professionalitat dels companys i companyes, que ja no poden més!

La Sala de Reus és un autèntic polvorí, amb una manca d’efectius brutal, que està afectant a la salut dels treballadors, un proper concurs general que no publica totes les places necessàries, afavorint la provisionalitat i sense el nivell 2 que li pertocaria a aquest destí com preveu l’Acord de Govern 166/2006.

La dèria centralitzadora del l’anterior Prefectura, ha acabat amb el model de proximitat del CME oblidant-se del territori. El cas més clar el tenim amb la centralització de Sales on el 112 de Reus n’és un clar exemple i amb el tancament de Sectors de Trànsit, que per sort vam poder revertir, després de molt insistir.

Les males decisions d’alguns han generat una sobrecàrrega de treball insuportable i repercuteix negativament en la ciutadania perquè avui en dia no es pot donar un servei del 112 com es mereix. Només amb un sobreesforç dels agents i la seva innegable vocació de servei s’està sostenint el sistema de seguretat mínimament. S’està posant en risc als companys al carrer, que també ens traslladen estar en una situació límit, i que anirà empitjorant aquest estiu post-pandèmia que es preveu intens, cal garantir la seguretat pública, és una prioritat!

És per aquest motiu que convoquem a tots els companys i companyes (de la sala i del carrer perquè tots en són perjudicats), i sindicats que s’hi vulguin sumar, a una concentració el dia 21 de juny de 2022 a les 14’30h davant la Sala de Reus-112 per tal de demanar una solució immediata.

 

Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya
Barcelona, 15 de juny de 2022