NOTA DE PREMSA

 

La situació a la Sala de Reus 112 és crítica, fa molt que ho estem advertint, però lluny de millorar cada cop la situació és més agònica pels companys i companyes que hi treballen.

Està clar que aquells comandaments que planifiquen des del confort de despatxos s’han equivocat un cop més, d’una banda unificant sales que funcionaven a la perfecció i d’altra no dimensionant bé la Sala de Reus. El resultat, un caos. I qui en surt perjudicat? Els efectius que hi treballen i que van perdent la salut dia a dia, les patrulles i el servei al carrer, que es col·lapsa i el ciutadà d’arreu del territori (Girona, Tarragona, Terres de l’Ebre, Ponent, Pirineu, Central) que en pateix les conseqüències, tot i la professionalitat dels companys i companyes, que ja no poden més!

La Sala de Reus és un autèntic polvorí, amb una manca d’efectius brutal, que està afectant a la salut dels treballadors, un proper concurs general que no publica totes les places necessàries, afavorint la provisionalitat i sense el nivell 2 que li pertocaria a aquest destí com preveu l’Acord de Govern 166/2006.

La dèria centralitzadora del l’anterior Prefectura, ha acabat amb el model de proximitat del CME oblidant-se del territori. El cas més clar el tenim amb la centralització de Sales on el 112 de Reus n’és un clar exemple i amb el tancament de Sectors de Trànsit, que per sort vam poder revertir, després de molt insistir.

Les males decisions d’alguns han generat una sobrecàrrega de treball insuportable i repercuteix negativament en la ciutadania perquè avui en dia no es pot donar un servei del 112 com es mereix. Només amb un sobreesforç dels agents i la seva innegable vocació de servei s’està sostenint el sistema de seguretat mínimament. S’està posant en risc als companys al carrer, que també ens traslladen estar en una situació límit, i que anirà empitjorant aquest estiu post-pandèmia que es preveu intens, cal garantir la seguretat pública, és una prioritat!

És per aquest motiu que convoquem a tots els companys i companyes (de la sala i del carrer perquè tots en són perjudicats), i sindicats que s’hi vulguin sumar, a una concentració el dia 21 de juny de 2022 a les 14’30h davant la Sala de Reus-112 per tal de demanar una solució immediata.

 

Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya
Barcelona, 15 de juny de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.