ACCIÓ SINDICALTrànsit

CONCURS DE TRÀNSIT I INCREMENTS D’EFECTIUS I OFERIMENT PROVISIONAL

97/2022

Hem registrat, novament, un escrit adreçat al DGP perquè, a part de bones paraules, faci quelcom. A trànsit no ens serveixen les promeses, i menys a llarga durada, aquesta especialitat necessita una solució urgent i de manera immediata. Tenim una minva d’efectius molt preocupant i un envelliment de la plantilla, més que demostrat.

En primer lloc, ens alegrem que la DGP i Prefectura canviessin d’opinió i reverteixin la decisió errònia de tancament dels 6 sectors tocats de mort. No obstant, és evident que ara necessitem fets i aquests passen, entre d’altres qüestions, per un concurs immediat, el qual tingui un gruix molt important de noves places (mínim 100 places).

En segon lloc, voldríem deixar constància que el futur oferiment provisional per a l’especialitat, segons varen dir a finals d’any, el veiem ineficaç per la proximitat que tindrà amb el concurs. No obstant, en cas que la SGRH/DGP “tiri pel dret” i faci aquest oferiment provisional, demanem que sigui per als 6 sectors afectats i, que previ a aquest oferiment, es doni prioritat i l’oportunitat d’apropar-se al seu domicili (oferiment previ) a aquells moss@s que es troben a l’especialitat, els quals han fet un esforç i han demostrat una voluntat clara de pertànyer a trànsit. Alhora, han “pagat el preu” de pertànyer a trànsit: ser lluny de casa i de les seves famílies.

En tercer lloc, la USPAC sol·licita un concurs per aquest 2022 i no pas un oferiment provisional, el qual no deixa de ser un nyap. En aquest concurs, demanem que es creïn noves places arreu de Catalunya. Demanem un esforç important per a la creació d’aquestes noves places, especialment en els 6 sectors que estant abandonats. Creiem que hem de posar-hi unes xifres i aquestes podrien estar al voltant d’uns 500 efectius més per a l’especialitat.

En quart lloc, sol·licitem que el sector de Ponts, extingit a l’octubre de 2012, s’ha de reobrir i tornar a dotar d’efectius de trànsit a aquesta comissaria. I ara en donem un detalls, per si no es coneixen: les patrulles de trànsit de Lleida i Tàrrega es varen repartir la comarca de la Noguera, la qual es cobria des de Ponts. Cal recordar que aquesta comarca és la més gran de Catalunya i la seva extensió és immensa.

Així mateix, s’ha parlat amb els companys/es de la USC Ponts i ciutadans de les poblacions afectades… tots plegats, tenen la sensació d’abandonament per part de l’administració i del Govern. S’ha perdut tota la proximitat i supervisió d’aquestes poblacions i carreteres afectades. S’ha perdut el recolzament immediat que suposa tenir un sector de trànsit a una comissaria tan sola i allunyada, com ho és la Ponts.

Per acabar, ha quedat demostrat que trànsit necessita un increment molt important dels efectius, i necessitem una renovació important de la plantilla.

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.