ACCIÓ SINDICALGirona

TANCAMENT DE LA SALA DE COMANDAMENT DE LA REGIÓ POLICIAL DE GIRONA

274/2021

Avui, s’ha fet efectiu el tancament de la Sala de comandament de la Regió de Girona. En més d’una ocasió, des de la USPAC, hem manifestat el nostre desacord amb el tancament de les Sales del territori i la seva centralització.

I no és un caprici, és l’expressió del que ens manifesten totes aquelles companyes i companys que es troben arreu del territori, que ja han passat per aquesta situació i que són els que ho pateixen en primera persona.

No s’ha de ser gaire “espavilat” per entendre que passar a 4 úniques conferències, per compartir entre totes les comissaries i serveis de la Regió, és un despropòsit que afectarà, si o si, als efectius que es trobin al carrer.

Implicarà més càrrega de feina pel patrulla, ja que el volum d’indicatius per comunicar farà que no sigui viable poder fer ús, com es feia fins ara, de l’emissora.

I això com ja diem, no ens ho inventem, és el que ens expliquen pel poc que s’ha pogut comprovar aquests dies de solapament. Les companyes i companys estan fent ús dels seus telèfons particulars per demanar més dades complementàries, fer gestions derivades del servei i/o incident al qual estan donant resposta.

És cert que l’ús de les tauletes pot ajudar a una certa gestió: inici i fi de servei, consulta de persones i/o vehicles… però no hem d’oblidar que la nostra feina no és “apretar cargols” amb tot el respecte per qui ho fa… tot al contrari, i a la feina de POLICIA cal que els dos efectius estiguin atents l’un de l’altre. Llavors, si la càrrega de feina alhora de gestionar i introduir dades ho ha de fer un efectiu de la patrulla, estem augmentant o disminuint la seva seguretat?

Esperem i desitgem, que “algú” s’hagi plantejat que la RP de Girona, té moltes comissaries de costa. És a dir, on el volum de població, i per tant de feina, augmenta els mesos d’estiu… i en conseqüència, ho tinguin present alhora d’ampliar el nombre de conferències de treball per a la Regió.

Què és més important, la reducció d’efectius d’un servei o garantir al màxim la seguretat dels que estan fora al carrer?

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S
Girona, 25 de novembre de 2021

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.