PROPOSTA MODIFICACIÓ DECRET SEGONA ACTIVITAT

Download Now

97/2020

En el dia d’avui, 15 minuts abans de la reunió de la Comissió Permanent de Segona Activitat, la seva Presidenta i Subdirectora General de Recursos Humans Esperança Cartiel, ens ha fet arriba la proposta de modificació del Decret de Segona Activitat. Tot i que es convocarà una reunió extraordinària pel seu debat, la proposta que està damunt la taula és:

1. El passi a segona activitat de tots els tècnics de suport no policial que han estat declarats en situació d’incapacitat permanent total, tal i com ha demanat una històricament una associació de policies locals i mossos d’esquadra. Això significa:

– Reingrés al servei actiu però en el mateix lloc de treball que fins ara.
– Dependència jeràrquica de la Prefectura de Policia i dels caps de comissaria.
– Pèrdua de la prestació per incapacitat permanent total.

2. Transformació de baixa més de 6 mesos en Segona Activitat.
Perquè no hi hagin baixes de llarga durada al cos de mossos d’esquadra es proposa per la Subdirectora Esperança Cartiel un xantatge: “o t’agafes l’alta abans dels 6 mesos o revisió mèdica i passi a segona activitat, amb pèrdua de la teva plaça”.

3. Concurs general en totes les places de segona activitat (excepte escala superior i executiva).
Tots els companys que estigueu o accedireu a la segona activitat en adscripció provisional, haureu de concursar per obtenir una plaça. No us respectaran l’actual.

4. Segona Activitat a la carta per l’escala superior i l’executiva.
Segons ha defensat el sindicat de l’escala bàsica SAP-FEPOL –motivat perquè dins de la “FEPOL” també està els sindicats de comandaments-, els membres de les escales executives i superiors tenen dret a una segona activitat diferent i privilegiada: plaça definitiva, possibilitat d’escollir el seu destí, cap tipus de responsabilitat operativa ni deure d’estar disponibles permanentment.

Escala bàsica i intermèdia: concurs general, horari especial flexible condicionat a les necessitats del servei i obligació d’estar disponibles permanent.

USPAC va aconseguir anul·lar la Instrucció de 2017 que ho regulava així, malgrat l’oposició del SAP i de la casa. Tots dos fan pinça ara però per aprovar-ho per Decret.

5. Límit de duració de l’adaptació de lloc de treball.
6 mesos, ampliables excepcionalment a 18 mesos. Si als 18 mesos continues en la mateixa situació, et passen a segona activitat amb pèrdua de la teva plaça.

6. Ampliació llocs de treball en Segona Activitat
S’ha ampliarà de forma exponencial els llocs de treball que es poden desenvolupar en segona activitat. Conseqüència pràctica:

– Encara que et falti un braç et donaran una feina de vigilant del parc mòbil perquè inclouran qualsevol funció en segona activitat.

– Difícilment atorgaran una incapacitat permanent total a un membre del cos de mossos d’esquadra perquè li faran una plaça a mida per continuar treballant.

Vam ser l’únic sindicat que va presentar una proposta el 16-01-2020 dins el període de participació pública per la reforma del reglament. Va ser la proposta més votada i que es resumia així: el Decret 246/2008 no es modifica. Qualsevol canvi sempre sempre és a pitjor.
https://participa.gencat.cat/processes/Mossossegonaactivitat/f/2766/proposals/78051 (o buscant PARTICIPACIÓ GENCAT SEGONA ACTIVITAT).

D’altra banda, es tracta d’una proposta que encara ha de tornar a passar per la COPSA, la Comissió Jurídica Assessora, Comissió de Funció Pública i el Consell de la Policia on USPAC estarem presents per oposar-nos a aquesta salvatjada. En cas que s’arribi a aprovar d’aquí a uns mesos, ja anunciem accions judicials des del minut 1. Vam tombar la Instrucció de Segona Activitat i ho tornarem a fer amb el Decret en cas que aquest Govern ho aprovi abans de marxar. Aquest serà el llegat de Buch.

USPAC NO DEIXARÀ NINGÚ ENRERE
Barcelona, 6 de juliol de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.