MESURES URGENTS JA!!

PDF

33/2020

A causa de l’estat d’alarma en el que ens trobem des del passat dia 13 de març proposem la següent mesura en previsió de l’agreujament en els dies i setmanes vinents de la situació actual:

La proposta d’USPAC és assumir que el 33% dels efectius es trobin al seu domicili en situació de disponibilitat (amb la computació total de les hores com a treballades).

S’haurien de crear 3 subgrups a cada unitat, escamot, Q3, etc. De tal manera que s’asseguri la rotació d’aquest “confinament operatiu”. Amb aquesta operativa s’aconseguirien confinaments de 14 dies, sense haver de redistribuir als agents a nous escamots, unitats, grups, etc.

El Departament ha d’assumir que en el moment és que es va decretar l’estat d’alarma tothom està activat (treballant o al seu domicili) i aquesta reducció del 33% del servei ordinari només és un punt de partida que minimitza contagi a les comissaries, assegura un relleu d’agents sense infecció (quarantenes de 14 dies), i entenem que pot evitar el nostre col·lapse del nostre sistema de seguretat. Recordem que altres cossos de seguretat estan aplicant mesures similars a la presentada.

Aquesta reducció és aplicable a pràcticament el 100% del cos i no necessita grans esforços de planificació, tant sol és reduir el servei ordinari en un terç, assumint la seva disponibilitat en cas de necessitat.

I per una altra banda sol·licitem, juntament amb aquesta mesura, flexibilització total en els canvis entre agents per tal puguin conciliar la seva vida familiar a la qual també s’està sotmetent a un excessiu estrès.

No són moments de contar hores de treball, ni fer gastar hores acumulades, ara més que mai és necessari sumar efectius sans i amb garanties, és cosa de tots i el Departament ho ha d’entendre.

Ara sí: MENYS ES MÉS PER ASSEGURAR EL SERVEI

Barcelona, 20 de març de 2019