ACCIÓ SINDICAL

TORNEM A RECLAMAR AL DIRECTOR GENERAL DE LA POLICIA MÉS FORMACIÓ

98/2023

Ahir, de nou, vam ser testimonis d’un nou atac indiscriminat d’un individu amb un ganivet el qual ha ferit de gravetat a quatre nens i dos adults a la localitat d’Annency (França).

Les imatges han causat un gran impacte en la ciutadania, d’una banda, per la cruesa i violència de l’atac, però sobretot per les víctimes “escollides”.

Els atacs indiscriminats en espais públics estan creixent de manera exponencial, el passat 22 de maig a Reims (França) una infermera va morir i una altra va resultar ferida per un altre atac d’un home amb ganivet, la llista a Europa no fa més que augmentar.

El passat 25 de gener de 2023 vam registrar un escrit adreçat al Director General de la Policia, on sol·licitàvem entre altres mesures:

Garantir una formació contínua en matèria antiterrorista, ISEA i defensa per atac d’arma blanca.

La resposta que “li havien preparat”, no s’ajusta ni de lluny a la realitat i algú hauria d’assumir responsabilitats, perquè aquesta formació no arriba als agents que estan cada dia a peu de carrer i seran els primers a actuar, tant per repel·lir i neutralitzar l’agressió, com per atendre a les possibles víctimes.

Des de la USPAC li hem demanat al DGP que conegui la realitat de primera mà, que vagi a un brífing (sense avisar) i veurà quines són les mancances tant formatives com de mitjans materials que té un patrulla en iniciar el torn de treball.

Escoltarà a agents que li explicaran que com han de saber com funciona un subfusell, si fa anys que no van al tir, que l’última vegada que van fer defensa personal va ser a l’EPC fa més de 20 anys, i que els únics que creuen que saben posar un torniquet són els formadors de tir de les ARRO perquè ho han vist en algun vídeo “reenviado muchas veces” i aquells que s’han pagat la formació i el material de la seva pròpia butxaca.

La violència al carrer creix dia a dia, el principi d’autoritat pràcticament ha desaparegut i la situació ens està duent a un camí sense retorn.

Per tot això, per enèsima vegada, sol·licitem i exigim:

Formació REAL I CONTÍNUA en matèria antiterrorista, ISEA i defensa per atac d’arma blanca a tots aquells policies que dia a dia són a primera línia de carrer.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Barcelona, 9 de juny de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.