ACCIÓ SINDICAL

INSTEM A LA SGRH A UN CORRECTE DIMENSIONAMENT D’EFECTIUS A L’AMETLLA DE MAR

99/2023

Un any més, surt un nou reforç d’estiu 2023, i tot i tenir en compte a la RPTE destins com Amposta, Tortosa i L’Ametlla de Mar, ens trobem que les places assignades són del tot insuficients: 2 efectius per cada destí que ni tan sols serviran per cobrir les vacances que hi ha en aquest període, molt menys per reforçar l’increment de treball que hi ha al territori de costa, sobretot el que s’ha de cobrir des de la CD de l’Ametlla de Mar.

La manca d’efectius en aquest destí, des d’un inici mal dimensionat i que afecta directament a la ciutadania, i més tenint en compte que la mateixa policia local ha denunciat mancances més que evidents i que no s’han solucionat.

No tenir en compte les característiques concretes del territori, obviant les necessitats tant de la població de la zona com dels mateixos agents, és un gran error. La manca d’efectius no tan sols afecta la seguretat pública i la dels agents sinó que a més NO garanteix els drets laborals ni la conciliació als companys.

Hem registrat un escrit adreçat a la Subdirecció General de Recursos Humans, sol·licitant que es dimensioni correctament la CD de l’Ametlla de Mar, i que es tingui en compte sobretot els mesos de més càrrega de treball, els hi recordem que durant l’estiu la població a aquest territori i els seus voltants augmenta considerablement, amb un total aproximat d’uns 40 km de costa i amb nuclis urbans i urbanitzacions que tripliquen en aquesta època la seva població. No pot ser que els efectius destinats en aquesta comissaria siguin els mateixos que durant la resta d’any (mínims de per si…) i més havent de cobrir períodes de vacances i d’altres permisos o preveient possibles baixes. Cal tenir en compte també les reduccions de jornada que hi ha, no és el mateix un efectiu al 100% que un que està en reducció o amb algun tipus d’adaptació laboral.

Aquells que planifiquen des del confort d’un despatx, no tenen en compte les característiques concretes del territori. Obviant les necessitats, tant de la població de la zona com de les condicions laborals i de seguretat dels mateixos agents.

El mateix vam denunciar a la Reunió Regional de la RPTE on hem estat molt crítics amb la previsió de places pel Concurs de Trànsit pendent de publicar, totalment insuficient!

En els últims dies hem insistit en l’increment de violència als carrers i augment d’armes, i no permetrem estalvi en seguretat ni pels ciutadans ni pels nostres agents.

Instem als alcaldes i responsables polítics de la zona, que insisteixin a prioritzar la seguretat pública al seu territori, i defensin l’augment d’efectius a les Terres de l’Ebre i en aquest cas a L’Ametlla de Mar! És del tot prioritari!

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

L’Ametlla de Mar, 12 de juny de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.