RESUMS REUNIONS

RESUM CONSELL DE LA POLICIA 08-06-23

97/2023

Avui, 8 de juny de 2023, ha tingut lloc una nova sessió del Consell de la Policia, us traslladem el resum dels punts més importants tractats:

● La USPAC informa desfavorablement sobre l’expedient disciplinari 79/22, per vulneració sistemàtica de drets dels mossos per part de la DAI. En aquest cas s’acorda la suspensió i obert el debat queda reflectit que és necessari, com ja advertim fa anys, una revisió profunda del règim disciplinari. Ens emplacen a un Grup de Treball al juny per la seva revisió i on també es treballarà en un nou procediment de mostres. Sembla que finalment deixaran participar en aquestes sessions als assessors especialistes en la matèria, com havíem sol·licitat.

● Ens informen que els CO de Trànsit, Arro i Brimo es publicaran al DOGC el 21 de juny. A petició de Prefectura, ens comuniquen que han incrementat el nombre de places de l’ARRO a la RPMS (18 places més), a la RPC (12 places més) i a la RPPO (6 places més). L’últim cronograma que ens van passar de 2023-24 per trimestres segueix vigent, amb la previsió del Concurs General i resta d’unitats més petites (Intervenció Muntanya, Intervenció Especial, Tedax, Aquàtica i Protecció Especial) al 4rt trimestre. S’ha sol·licitat la publicació de temaris dels concursos a la intranet perquè tothom hi pugui tenir accés i ens diuen que ho estan valorant.

● Mesa Negociació: Ens diuen que hi ha la intenció de convocar reunions setmanalment per tal d’avançar en la negociació, la pròxima reunió serà la setmana vinent. Ens recorden que la revisió retributiva de les especialitats també està inclosa dins les millores de la negociació.

● Silenci Negatiu dels permisos i motivació de les denegacions: Com ja ens van dir a la Mesa de Negociació va haver una modificació normativa a nivell de funció pública, però estan oberts a modificar en l’àmbit de la gestió (resposta) i en el sentit d’ampliar la motivació en cas de denegació. S’ha demanat que els mínims d’efectius en el servei siguin públics, per transparència.

● Ens traslladen els esborranys del Decret de provisió (primera proposta) i el d’uniformitat (última fase), entre d’altres, per tal de que puguem fer les aportacions o les esmenes que considerem. Un cop revisat amb els nostres serveis jurídics us anirem informant.

● Concessió Medalles i Felicitacions: USPAC va elevar una proposta tant al DGP com a Prefectura, fa un any, sol·licitant un canvi per establir un criteri just i transparent que no exclogui ningú i no ens han donat retorn. El DGP ens respon que al Decret d’Uniformitat ja queden redactades algunes de les propostes, com per exemple la diferència entre acte meritori i trajectòries professionals així com els criteris que s’apliquen, revisarem el redactat i farem les esmenes que considerem oportunes per acabar amb situacions injustes que sorgeixen any rere any.

● Instrucció assistència jurídica: La setmana vinent ens passaran els documents, el valorarem i us informarem.

● Parc mòbil: Previsió imminent d’entrega de 283 vehicles no logotipats, destinats majoritàriament a Investigació (15 a finals de juny, 225 a mitjans juliol, 26 al setembre i 17 a l’octubre). També pendent la licitació de 176 vehicles més de trànsit (170 amb tracció a les quatre rodes), i pel 2024 es preveu l’arribada de 691 vehicles logotipats més (el 30% amb tracció a les quatre rodes). Ens informen també de la compra i arribada per aquesta tardor de 56 vehicles 4×4 la redistribució depèn de la Tècnica però es demana que es prioritzin en aquell territori on són més necessaris per les seves necessitats operatives per geografia i climatologia (per exemple RPPO)

● Nova ACD Barcelona: Aquesta reclamació històrica de la nostra organització sindical, sembla que finalment podria solucionar-se, està previst inicialment obrir 2 ACD (primer podria ser Horta i després Ciutat Vella), i la intenció és que el 2024 es tingui 3 ACD més l’actual a Les Corts. Ens confirmen que a Sants NO s’obrirà ACD. Hi ha una proposta d’un únic edifici de detinguts a Barcelona previsió a 4 anys, insistim que per tal de garantir les condicions laborals dels mossos i mosses és del tot necessari descentralitzar l’ACD.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 8 de juny de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.