REGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONSTerres de l’Ebre

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPTE 07-06-23

96/2023

Avui, 7 de juny, hem assistit a la reunió regional entre sindicats i Caps de la RPTE. Us fem un resum dels punts tractats més rellevants i aportats per la USPAC:

● Manca d’efectius de trànsit. Considerem totalment insuficients les places que previsiblement sortiran en el pròxim concurs de Trànsit a Mora d’Ebre i Tortosa, des de la Regió ens traslladen que estan d’acord amb nosaltres. L’especialitat està envellida, i hi ha moltes adaptacions laborals, exempcions, segones activitats…la previsió de places d’un concurs que ja triga massa (hauria de sortir segons últim cronograma aquest juny), serà de nou insuficient!

● Vehicles no logotipats: Previsiblement, haurien d’arribar al juny, pendent de la resposta que ens donin la pròxima setmana a la Subcomissió de Materials, el dia 14 de juny. Pel que fa a la manca de vehicles logotipats, especialment a Gandesa, es va elevar i pendents de l’informe per veure que diu la Tècnica.

● Pla d’Estiu: Desconeixen la quantitat d’efectius que vindran a cada destí (Amposta, Tortosa, Ametlla) però no esperen que tingui massa impacte al territori, bàsicament per cobrir vacances i poc més. Tampoc saben quants agents de pràctiques vindran a l’agost.

● No cobertura plaça caporal UI Gandesa: Es va quedar vacant tot i que hi havia un candidat apte per decisió de la CSUCOT. Volen fer un oferiment dins la Regió, atenent a la Instrucció 3/2023. No entenem la manca de transparència i igualtat d’aquesta instrucció i posem els nostres serveis jurídics a disposició en el cas que algú vegi vulnerats els seus drets!

● L’Ametlla de Mar: Manca d’efectius que dificulta el fet de demanar permisos, sobretot en període d’estiu. Insistim que el problema d’aquesta CD és que està mal dimensionada i és una problemática que s’ha elevat i esperem una solució. S’ha demanat també la creació d’un grup de rural per cobrir les necessitats del territori i població, però evidentment mentre no hi hagi un correcte dimensionament no és viable. Mentre, ens diuen que intenten complementar la manca d’efectius amb l’ABP. Insistim en que sempre demaneu els AP per ATRI, d’altra manera les estadístiques NO són reals, i en cas de denegacions sistemàtiques feu NI i ens la passeu i farem les gestions oportunes.

●Tortosa:

-Càmeres de garjoles i en general: Van elevar informe i està pendent la seva substitució (amb més càmeres i de més qualitat dins del projecte de substitució a tot el territori) mentre intenten solucionar totes les incidències. Ens traslladen que tenen un sistema obsolet i se supervisa de manera constant. Si detecteu incidències feu sempre NI i eleveu-la!

-Impressora planta baixa: Ens confirmen que no tenen servei de manteniment en cap de setmana, ara està reparada i s’ha canviat el disc dur. Han habilitat la multifunció de la primera planta perquè la puguin utilitzar si és necessari i també han peticionat una impressora en color per l’OAC (veurem si autoritzen!)

-Servei de neteja de vehicles: Per problemes de cobertura de la tarja SOLRED, no hi ha cap empresa al territori que doni aquest servei, l’única solució que s’ha trobat és que un cop al mes quan venen a netejar interiors de vehicles es faci també l’exterior.

● Marítima Ametlla de Mar: Continuem insistint en les dietes i quilometratges de cursos pendents de cobrar de fa 3 ANYS!!!! i imputació d’hores del curs de nuclears que es va fer (60 HORES) i també és de fa més d’un any… Insisteixen que és un tema de Barcelona i el pagament depèn d’ells i el tema d’hores quan Barcelona els indiqui com imputar-les ho faran. Des de la nostra organització sindical portem molt temps fent gestions al respecte i aquestes últimes setmanes ens han respòs que hi ha voluntat d’acabar de donar una solució. Esperem ho agilitzin i de no ser així ens veurem obligats a reclamar definitivament al Jutjat!

 

Altres punts tractats:

-Material de protecció balística a ARRO davant l’augment d’incidents amb armes de foc. Comuniquen que de detectar cap mancança es traslladi a la Subcomissió de materials.

-Manca de comandaments i caps de torn operatius a la Regió: És un mal endèmic de tot el cos i sobretot a la RPTE, esperen millorar després del concurs de promoció d’ascens que està en curs. Definitivament, el fet de NO implementar la territorialitat en aquest concurs no ajudarà en absolut!!

 

Ens informen que la pròxima reunió regional està prevista pel 18/10/2023.

Si teniu més incidències i/o queixes ens les podeu traslladar directament via whatsap al nostre telèfon regional o delegat/da de referència o per correu electrònic a rpte@uspac.cat i ho elevarem immediatament on pertoqui.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Tortosa, 7 de juny de 2023

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.