RESUMS REUNIONS

RESUM CONSELL DE LA POLICIA 29-09-23 (II)

153/2023

Avui, 5 d’octubre, s’ha continuat amb els punts de l’ordre del dia que van quedar pendents de tractar a la sessió del Consell de la Policia 149/23 de 29 de setembre 2023:

 

  • Instrucció sobre assistència i defensa jurídica: Van rebre les aportacions de les organitzacions sindicals i estan fent modificacions a la proposta que es va passar en un primer moment i ens donaran retorn la setmana vinent, simultàniament ens convocaran a una reunió amb el Gabinet Jurídic per explicar els criteris donat que la instrucció només regula el circuit administratiu. Us informarem de tot plegat exhaustivament quan ens passin la nova proposta.

 

  • Informació sobre el parc mòbil: Ens passen dades actuals, la flota al CME és de 3374 vehicles (1547 de propietat, 174 cedits judicials i 1653 de rènting). De l’última licitació de 283 vehicles no logotipats, 227 ja estan entregats i la resta arribaran abans finalitzi octubre pendents de les transformacions. Hi ha adjudicada una licitació de 176 vehicles (102 de trànsit i 56 tot terreny) per abans que finalitzi 2023. Per part de la USPAC s’ha demanat la retirada dels vehicles en mal estat, ens diuen que la voluntat és actualitzar i renovar la flota així com retirar els que no siguin aptes pel seu ús. Les furgonetes arribaran a la segona meitat del 2024. Ens recorden que s’ha multiplicat per tres el pressupost de la flota en tres anys al CME i que ja tenen licitacions de vehicles per finals d’anys (vehicles que arribaran any vinent).

 

  • Descentralització del servei custòdia de persones detingudes a la RPMB: Durant les pròximes setmanes està previst que es posi en marxa l’ACD de Ciutat Vella, que juntament amb el servei que ja dona la d’Horta, seria la primera fase pel model de canvi per descentralitzar l’ACD de Les Corts. Es continuarà invertint a Les Corts per dignificar les condicions laborals dels companys i companyes que allí treballen, ha quedat palès que és un dels serveis més penós dins el cos. La idea és anar obrint 3/4 ACD noves a Barcelona per tal de donar oxigen a la de Les Corts, tan bon punt es resolguin temes d’infraestructures i contractes de neteja que requereixen d’ampliació). USPAC sempre ha apostat i així consta en nombrosos escrits registrats per la descentralització de l’ACD de Les Corts i la URIA per la penositat d’aquest servei.

 

  • Petició eines policials: L’increment de violència al carrer i arreu de Catalunya (Barcelona, Manresa, Molins de Rei…), fins i tot algun intent d’agressió recent dins comissaria com va ser a Sant Martí, ha obert de nou el debat que cal ampliar les eines policials al CME amb dotació a tota la plantilla d’esprais pebre així com càmeres personals i increment de tàsers. Tan sols ens poden confirmar la intenció de l’augment de càmeres, tot i que manifesten que ja s’ha reforçat molt (amb els vehicles nous i a ARRO i BRIMO…). No creuen que l’esprai pebre sigui una eina policial de dotació que sigui útil per tothom, discrepem en aquest sentit i molt. Després d’un ampli debat, el DGP diu que miraran les eines que utilitzen d’altres policies i valoraran, però no els veiem massa per la labor. Els caps polítics haurien d’escoltar més la part operativa i assumir que la policia necessita d’eines que evitin el cos a cos que sempre és molt més lesiu per tots i garantir sobretot la seguretat dels seus treballadors, actualment cada dia estem més en risc.

 

  • Estudi sobre model sales de comandament: Tornem a demanar estar presents en l’estudi del model de sales que es realitza per poder fer les nostres aportacions, continuen insistint que quan tinguin conclusions ens les passaran. El que ens deixa clar el DGP és que, igual que es va revertir el tancament de sectors de trànsit després de molt insistir, ara la decisió és que el model que es va decidir de sales centralitzat no agrada i han iniciat el camí per modificar-lo: NO al model centralitzat tot i que no retornaran totalment a l’anterior. Com vam explicar ahir al comunicat https://uspac.cat/resums-reunions/resum-reunio-entre-sindicats-i-scc-sales-03-10-23/, la Sala de la RPG, en una primera fase estaria llesta per reobrir a finals de juny de 2024, passant a ser Sala Nord que s’ampliaria després segurament amb la RPC. Ara cal realitzar una nova inversió a nivell d’infraestructures i materials així com la dotació d’efectius tan operadors com comandaments (en els primers segurament tindran prioritat aquells que ja hi eren, i quant a comandaments estan pendents de les noves promocions d’ascensos).

 

  • Retard en el pagament de les dietes: Assumeixen el problema, sobretot en els lots extraordinaris quan hi ha incidències (en aquest cas els hem recordat que hi ha companys que esperen dietes de cursos fets el 2019!). INACCEPTABLE!

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Barcelona, 5 d’octubre de 2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.