RESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ AMB LA COMISSARIA GENERAL D’INVESTIGACIÓ CRIMINAL 20-09-23

142/2023

Ahir, 20 de Setembre de 2023, va tenir lloc la reunió entre sindicats i els caps de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

El resum dels punts tractats és el següent:

 

1.- Novetats en el nou decret d’estructura:

Del nou decret d’estructura ens comenten que durant aquests dies nombraran intendents i mes endavant inspectors de les noves àrees i unitats. Aniran implementant poc a poc els canvis però sense un cronograma concret.

 

2.- Divisió de Policia Científica pendent del nou model territorial a l’espera del nou decret d’estructura.

Manifesten que estan pendents de conèixer quines seran les directrius definitives en relació a la modificació del Decret, per tal de saber com seran els canvis i en quines condicions.

 

3.- Oferiments pendents i actuals d’especialitats d’investigació:

Ara mateix hi ha 4 oferiments pendents de resoldre: 2 de mossos AIC i PC, 1 de caporals d’AIC i PC, i un de l’Àrea Central Anàlisi Criminalitat.

No tenen oferiments pendents per tramitar i en relació al concurs d’investigació de 2024, no hi ha cap informació al respecte, fora del que marca el cronograma 2024.

 

4.- Regulació hores acumulades i hores extres:

No saben encara com es resoldrà la problemàtica de les hores acumulades. USPAC recorda a l’Administració que són ells qui han d’aportar una solució ja sigui pagant o facilitant el seu gaudiment.

Pel que fa a les hores extres manifesten que a primers d’any es demanen però que les hores només es contemplen per a POEA o per al pla d’estiu.

Des de la USPAC reclamem, un cop més, hores extres per l’especialitat d’investigació perquè hi ha un greuge comparatiu amb la resta d’unitats del cos, la família d’investigació és la que més hores acumula i la manca d’efectius a les diferents unitats i la càrrega de treball fa que sigui urgent aquesta petició.

 

5.- Instrucció vacances:

Amb l’últim Acord signat el 31 de juliol i a l’espera que es ratifiqui la seva vigència en breu, s’aconsegueix que la presencia mínima sigui del 60% i garantir, dins el període de 15 de juny i 11 setembre, els 21 dies naturals consecutius de vacances.

 

6.- Parc Mòbil CGIC:

Ens traslladen els punts de parc mòbil a la Subcomissió de Materials que tindrà lloc dijous de la setmana vinent.

 

7.- GNP:

Canvis pendents de les GNP per regions, estan a l’espera de que el nou acord de millores sigui vigent per veure com quedaran arreu del territori les GNP.

 

8.- En relació a la petició de descentralitzar mitjans tècnics a les regions:

Referent a la petició feta per USPAC ens informen que és molt complicat poder- ho fer, perquè els mitjans tècnics són molt cars. Molts d’aquests requereixen de normatives llicències i permisos que no són viables de descentralitzar perquè ha d’haver personal format per utilitzar el mitjà tècnic, com per exemple el cas dels drons.

Hi ha molta normativa a nivell de tot el cos que fa difícil aquesta descentralització.

Aquests són els temes tractats a la reunió periòdica amb els caps de la CGIC, qualsevol dubte/aclariment o si voleu fer cap aportació/petició podeu contactar amb el nostre delegat a investigacio@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Barcelona, 20 de setembre de 2023

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.