RESUM REUNIÓ REGIONAL SINDICATS I CAPS DE LA RPTE 08/09/2020

Download Now

121/2020

Ahir, 8 de setembre, vam assistir a la reunió regional de la RPTE amb el Cap i Sots cap de la Regió i Cap d’Administració en funcions.
Us fem un resum dels punts aportats per USPAC i si necessiteu ampliació o aclariment podeu contactar directament amb el delegat/da de la vostra zona:

PUNTS GENERALS EN L’ÀMBIT REGIONAL:

-Demanem informació i dades de positius que hi ha el dia d’avui i que hi ha hagut de COVID19, així com els aïllats a la RPTE. Les dades d’aquests mesos quant a incidències són baixes, amb algun positiu confirmat (normalment de fora àmbit laboral) i se segueix estrictament el protocol que marquen les autoritats sanitàries pel que fa als aïllaments de contactes estrets.

-Nombre de Persones vulnerables (PES) actualment de baixa: Actualment només hi ha un company a la Regió de baixa pel fet de ser vulnerable, segons criteris sanitaris.

-Desinfecció vehicles policials i comissaries: Insisteixen a dir que s’ha ampliat les hores de neteja a les comissaries, es prioritza la ventilació dels edificis i sempre que es produeix una incidència amb un possible Covid-19 es realitza la desinfecció de la zona afectada, material i /o vehicles. Sempre que es requereixi per part dels comandaments s’autoritza desinfecció.

-Hi ha suficient material a la Regió? Preguntem si l’abastiment del material està assegurat en cas que la situació actual s’allargui en el temps (EPI, mascaretes tan quirúrgiques com FFP2, guants, gel hidroalcohòlic…): Els caps regionals ens comuniquen que tenen assegurat aquest material, havent-hi un mínim de romanent de cada material de protecció. Es va proveint només del material que es necessita reposant setmanalment a les comissaries, no hi ha problemes de material actualment.

-Manca d’efectius a la CD de l’Ametlla i Q3: Mal endèmic a tot el territori però que aquesta comissaria pateix any rere any, fet que causa denegacions de permisos entre d’altres. Exposem que el fet d’imposar el quadrant de reforç (Q3) no ajuda i que s’haurien de replantejar millor reforçar els escamots. La decisió està presa i se´ns diu que no és un quadrant de reforç sinó per potenciar la proximitat (tema rural). Ens queixem, que tret dels canvis que han estat voluntaris, a la resta se’ls ha perjudicat amb un canvi de planificació a mitjans d’any policial. Si esteu afectats contacteu amb delegat/da i donarem directrius al respecte.

-Trànsit Mora d´Ebre: Preguntem si coneixen com quedarà el sector desprès del concurs actual, és un tema que els preocupa però no ens saben respondre. Seguim insistint que la decisió de “deixar morir el sector” és un error greu que perjudica als ciutadans de les zones afectades, que va en contra de la prevenció en seguretat viària i els temps de resposta en cas d´accident augmenten en detriment dels afectats.

-Flexibilitat famílies en cas d’incidències/aïllament Covid-19: Amb l’inici del curs escolar la situació es pot descontrolar, sempre que no hi hagi afectació al servei s’intentarà facilitar els canvis, permisos… per tal de facilitar la conciliació mitjançant Suport i Caps.

ADMINISTRACIÓ

-Climatització: A Mora d’Ebre i Ametlla continuen els problemes, ens comenten des d’Administració que el cas de Mora va ser una incidència puntual i està reparada. Pel què fa el cas de l’Ametlla es tracta d’una execució de l’obra mal feta i que s’està treballant amb infraestructures i l’enginyer per donar solució.
Ens tornem a queixar que la calor als vestuaris de les comissaries és insuportable.

-Mosquits a les comissaries: Cada cop que hi ha una incidència s’activa el protocol de plagues. En el cas de Mora d’Ebre es va comprovar que no es tractava de plaga sinó que entraven de fora degut que ara es recomana la ventilació constant de les comissaries pel Covid-19. Miraran de trobar-hi solució.

-Parc Mòbil: Insistim en l’estat pèssim del parc mòbil de totes les comissaries de la Regió. Els han assegurat que a finals d’any arribarà part de la flota (prioritzant USC, Trànsit i ARRO), desconeixen la redistribució perquè no depèn de la Regió. Es fa a nivell de la Comissaria General Tècnica.

-Fotocopiadora recepció Tortosa: Ens diuen que s’ha sol·licitat, insistim en el fet que és molt necessària i facilita el treball de suport a l’OAC.

-Mantes custòdia: Amb la situació actual de la Covid-19, ja no és tan sols una qüestió d’higiene sinó de salut pública. Ens responen que s’està treballant en un sistema de mantes d’un sol ús i ens recorden que els mateixos agents tenen potestat per decidir si una manta ja no es pot utilitzar.

Un cop més us recordem que no espereu a les reunions regionals a fer-nos arribar les queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/da que ho traslladarà on pertoqui de manera immediata.

 

Tortosa, 08 de setembre de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.