RESUM REUNIÓ 1 d’ABRIL -VIA SKYPE SINDICATS I SUBDIRECCIÓ-

Download Now

43/2020

Després de que ens cancel·lessin l’última reunió de dilluns “per no tenir temes” (els convidem que portin a sobre unes hores qualsevol telèfon d´algun delegat nostre i veuran si hi ha temes o no), finalment avui hem tornat a tenir reunió amb Subdirecció via Skype.

Us traslladem els punts més rellevants tractats:

● Ens comuniquen que el 100% de les persones que són vulnerables seran confinats preventivament. El Servei de Vigilància de la Salut farà un informe pel metge de capçalera, per tal de que li faci la baixa des de la data de sol·licitud. En cas que posessin problemes es tramitarà per permís per deures inexcusables.

No entenem per què el Director General de la Policia dóna permís per deures inexcusables a l´escala de Suport i no fa el mateix amb la resta d´escales.

És vergonyós que reculin després de diverses demandes guanyades al Jutjat des del nostre sindicat i també després de ser els primers a demanar que incloguessin als majors de 60 anys, que sembla “van oblidar”.

● Per part d’ USPAC, es pregunta si saben que s’estan reincorporant al servei companys que han estat en contacte estret amb positiu confirmat o han patit símptomes compatibles amb la Covid-19 sense CAP prova, quan en el mateix Pla Operatiu es contempla que la reincorporació serà després de 14 dies d´aïllament mínim i amb una PCR negativa.

La seva resposta ens sorprèn: encara no tenen casuística (sempre tard i malament) i davant la manca de test traspassen la responsabilitat al metge que dóna l’alta.

Aconsellem per tal de no seguir sent possibles transmissors i evitar posar en risc la resta de companys , famílies i resta de ciutadans, que s’informi al metge de tota la situació real per tal que pugui realment allargar la baixa si pertoca, sobretot en el cas de ser contactes estrets amb positius.

● A la petició d’allotjament realitzada també per USPAC, per tal de facilitar el treball als companys, evitar riscos innecessaris i no exposar a les famílies ens responen que havien fet gestions i CAP cos ho tenia… MENTIDA, els hem passat els documents oficials de l’Ertzaintza on es confirma que aquest cos disposa d’aquest allotjament.

Ja es veu que no tenen cap mínima intenció de sumar esforços en protegir i ajudar als mossos. Aquesta és la realitat.

● Pel que fa a l’arribada de TESTS, ens diuen que ni en tenen a hores d’ara ni saben quan en tindran. Seguim tenint centenars d´aïllats sense fer tests, no entenem la gestió tan nefasta que s’està fent. És irresponsable i negligent.

Aquest ha estat el resum de la reunió. Seguirem insistint en les reclamacions que tenim obertes i en tot allò que ens feu arribar dia a dia.

Els moss@s seguim al peu del canó i d´altres, definitivament, no estan a l´alçada que pertoca davant una situació com aquesta.

Barcelona, 1 d’abril de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.