Metropolitana SudREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPMS 06-04-2022

83/2022

Dimecres 6 d’abril, vam assistir a la reunió regional de la RPMS amb el Cap de la Regió, Sots Cap de la Regió i el cap d’Administració. Us fem un resum dels punts aportats per USPAC:

GENERALS:

• Ens manifesta el Cap de la Regió que les incidències d’espai als vehicles ATECA s’ha solucionat, i s’ha ampliat la zona d’espai davantera en el vehicles que s’estan entregant. Però també ens diu que amb els ATECA existents es impossible modificar l’habitabilitat de la part davantera.

• Ens fa saber el cap de la Regió que els agents de la 28a promoció, 225 aniran destinats a destinacions de costa, la resta d’agents en pràctiques es destinarien a reforçar unitats d’Investigació.

• El 12 d’agost està prevista la incorporació de la 29a promoció.

ABP VILAFRANCA:

• Hem demanat que s’autoritzi la dotació i utilització del gas pebre, això facilitaria la tasca policial en actuacions en que l’ús de la força contra persones que disposin actitud agressiva i de resistència sigui necessària: El Sots Cap de la Regió ens informa que actualment no es contempla el seu ús, però que en un futur es valorarà la seva utilització.

• Hem demanat que es faci una millor planificació en dates senyalades per no deixar escamots sense comandaments: El Sots Cap de la Regió ens informa que s’ha creat la figura Operativa de Garraf 3 per evitar que succeeixin novament, i aquests assumir el comandament operatiu.

• Hem demanat que es pugui fer ús de la taser quan la figura del cap de torn tingui una adaptació de lloc de treball i aquest no pugui fer tasques de restablir l’ordre públic: El Cap de la Regió ens manifesta que es modificarà la instrucció perquè en aquest casos es pugui fer ús de la taser aquells comandaments amb el curs fet.

• Incidències en la climatització: Està pressupostada una intervenció i millora de l’eficiència i al 2023 es farà substitució de tot el sistema de climatització.

ABP MARTORELL:

• Hem demanat que se solucionin els problemes de males olors als vestuaris de dones: Ens informa el cap d’administració que és cert que existeixen aquests problemes i que faran venir un camió per netejar les canonades i evitar que continuïn les males olors.

• Hem demanat explicacions de perquè els agents han d’assumir tasques de responsable d’OAC quan hi hagi un comandament en el torn, i quan aquests agents no disposen de la formació que imparteix la casa per aquesta tasca: Ens manifesten que quan existeixi un comandament operatiu en el torn de treball, són ells els que han d’assumir aquesta responsabilitat.

CD SITGES:

• Hem demanat que persisteixen les males olors al vestuaris d’homes: Ens manifesta el Cap d’Administració que es van realitzar tasques de reparació del problema però que s’ho tornaran a mirar per erradicar-lo.

APEN BRIANS:

• Hem demanat contestació pel que fa al registre que va presentar USPAC al juny de 2021 on demanava que s’habilités una zona de decans amb condicions i no fos una sala multi ús compartida amb el menjador i sala de brífing: Ens ha informat el Cap de la Regió que s’havia convidat al cap d’APEN per tractar aquests temes però que no havia pogut assistir i que no ens podien donar una resposta.
Seguirem insistint i demanarem l’assistència a la propera reunió del cap d’APEN per poder tractar aquests temes que porten molt temps enquistats.

ABP HOSPITALET:

• Hem demanat explicacions sobre diverses males praxis d’alguns metges de l’ASEPEYO quan el companys són atesos i són víctimes de lesions per accident de treball o atemptats a agents de l’autoritat: Ens ha manifestat el Cap de la Regió que s’ha traslladat la queixa a ASEPEYO dels fets i que es demanaran responsabilitats. S’obrirà expedient a les persones responsables per tal d’esclarir els fets. També ens manifesta que donaran resposta a cada persona de les afectades de la resolució i de les accions empreses. El que no tolerarà USPAC, és que els companys pateixin una doble victimització pel desenvolupament de les seves tasques.

• S’han revisat les incidències en climatització, durant el segon trimestre es substituirà la màquina refrigeradora.

CD VILADECANS:

• S’han revisat les incidències en climatització i es repararà la màquina refredadora aprovada per pressupost, també s’ha posat vinils a la façana lateral per millorar l’aïllament de la CD.

ABP GAVÀ:

• Existeix un problema de plaga de mosquetes a l’àrea de Custòdia i que afecta a la resta d’instal·lacions: Ens informa el cap d’administració que es programarà a partir d’ara una desinfecció i fumigació cada 6 mesos per evitar que torni a passar.

ARRO:

• El parc mòbil d’ARRO de la RPMS està obsolet, de 18 furgonetes 16 finalitzen licitació a 31 de desembre d’aquest any. També ens informen que s’estan entregant uns 20 cascs setmanals per abastir la reposició.

INVESTIGACIÓ:

• Els mossos adscrits a les unitats d’investigació reclamen la imputació de coeficients multiplicadors per treballar dies festius i que es revisi el sistema de guàrdies no presencials: El Sots Cap de la Regió ens manifesta que de moment mantenim l’aplicació de la instrucció de les guàrdies no presencials i que aquests canvis genèrics que es proposen seran tractats al grup de treball creat d’horaris i conciliació.

Us recordem que podeu fer-nos arribar les vostres queixes davant de qualsevol incidència a través del vostre delegat/da o al correu regional rpms@uspac.cat i li donarem el tràmit que pertoqui.

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

7 d’abril de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.