USPAC ACONSEGUEIX PROTEGIR ALS COMPANYS DE GRUP DE RISC DEL COVID-19

Download Now

44/2020

Portàvem des del passat 21 de març lluitant amb el Departament per totes les vies per aconseguir la protecció inequívoca d’aquests companys i companyes, i per fi s’ha fet efectiva en la majoria dels casos.
Després que la Subdirectora Esperanza Cartiel obligués a exposar-se al coronavirus a companys diabètics, amb malalties coronàries o dones embarassades, vam obtenir la primera resolució judicial cautelaríssima el 25 de març de 2020 que els donava permís per no anar a treballar. Ara, la Subdirectora ha donat la raó als nostres serveis jurídics i ha assentit a la nostra demanda cautelar per haver vulnerat els drets fonamentals dels mossos.

Ens alegrem molt que aquesta resolució marqués el camí del canvi i aprofitem per reconèixer la bona feina dels nostres serveis jurídics que han evitat que agents en aquesta situació s’exposessin a aquest gran risc.

El Director General de la Policia va dictar una Instrucció per concedir permís als funcionaris de l’escala de suport tots els que es trobessin en situació de vulnerabilitat, però per què no va fer el mateix amb els agents, caporals, sergents, sotsinspectors, inspectors…?

Els membres del cos de bombers en grup de risc també tenen permís per no anar a treballar. Per què Interior no fa el mateix amb mossos?

I ara diu la Direcció General de la Policia que en comptes de donar un permís també als mossos en grup de risc, els forçaran perquè els hi doni la baixa l’INSS com si estiguessin malalts, amb l’única intenció d’estalviar-se pagar les nòmines en frau de la Seguretat Social. Estar embarassada no és una malaltia Sr. Pere Ferrer !!! Les dones també tenen drets.

Continuarem lluitant perquè tots els companys en grup de risc tinguin dret automàtic a un permís per deure inexcusable, com tota la resta de funcionaris de la Generalitat.

Barcelona, 2 d’abril de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.