CentralJURIDIQUESOrdre públic

PORTEM A JUDICI LA SITUACIÓ DELS AGENTS D’ARRO MANRESA EXPULSATS DEL COS PER LA DETENCIÓ D’UN MULTIREINCIDENT

36/2024

Sis agents d’ARRO Manresa van ser condemnats penalment a la pena d’inhabilitació especial per sis mesos, amb motiu de la d’un delinqüent habitual quan intentava escapolir-se. Ara, el Departament d’Interior ha dictat una resolució per la qual els expulsa definitivament del cos. Aquesta mesura ja va ser anunciada pel conseller Miquel Buch i pel director Pere Ferrer, que així va anunciar-li que es faria a la família del detingut, abans que hi existís condemna penal.

USPAC no va portar la seva defensa de cap dels companys. Tampoc es va fer cap comunicat per no interferir en l’estratègia processal de cadascú, tot i que els nostres serveis jurídics sempre van estar a la seva disposició i va desaconsellar des del primer moment una conformitat penal.

Una vegada que els implicats han acceptat els fets i la condemna, és evident que no podem fer una valoració dels mateixos des del punt de vista penal. Ara bé, no estem d’acord que la pena d’inhabilitació especial per sis mesos comporti automàticament l’expulsió del cos. Així ho ha conclòs un informe dels nostres advocats, els majors especialistes en la matèria, i en el qual han estat treballant els dos darrers mesos des que es va conèixer la seva expulsió.

Tanmateix, si no es recorre aquesta resolució, l’expulsió serà definitiva i permanent, perquè pensar-hi en una possible rehabilitació en la seva condició de funcionari del cos de Mossos en uns anys és tornar a vendre’ls fum, com s’ha fet pels seus advocats durant la tramitació del procediment penal; i això no s’ho mereixen.

Estem disposats arribar fins al final per la resta d’agents que ens ho demanin perquè ho trobem de justícia: ja no tenim res a perdre. Sobretot en aquest afer on els agents van tenir en contra des d’un primer moment a la DAI i van estar desemparats per tota l’administració.

 

SEMPER FIDELIS

Barcelona, 18 de març de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.