Metropolitana SudREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ REGIONAL ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPMS 13-03-24

35/2024

Avui, 13 de març de 2024, ha tingut lloc la reunió entre sindicats i caps de la RPMS. Us informem dels punts aportats per la USPAC:

 

GENERAL:

 • Des de l’entrada en vigor del nou acord, hem rebut queixes relatives al redactat de les peticions webex realitzades pels diferents serveis d’administració de la RPMS. Ens informen que han realitzat un canvi en l’escrit de petició ajustant-lo als preceptes de la LECRIM art. 325 i 731 bis.
 • Manifestem el nostre malestar pel que creiem és un incompliment sistemàtic de la instrucció de videoconferències. No ens donen resposta i informem que elevarem la queixa a la SGRH. Us informarem al respecte.
 • Ens trobem amb la greu problemàtica que diversos efectius del CME de la RPMS es troben actualment sense armilla de dotació ja sigui per falta de subministrament o perquè el paquet balístic s’ha deteriorat. Alguns d’ells cansats d’esperar han escrit alguna nota informativa per informar de tals extrems. Ho hem elevat també.
 • És inadmissible els temps d’espera (alguns casos més d’un any) per la reposició de material. Conscients d’aquesta problemàtica estan treballant per reduir al màxim els temps d’espera a l’hora d’entregar el material de dotació. Està previst per aquest mes de juny una entrega massiva per abastir tota la reposició necessària.
 • Parc mòbil a nivell global i per totes les regions de 529 vehicles a motor per aquest estiu i 330 vehicles híbrids i elèctrics per finals d’any repartits de la manera següent:

97 vehicles logotipats genèrics

57 vehicles logotipats USC

91 vehicles d’ordre públic

182 vehicles de paisà

102 vehicles especials

330 vehicles híbrids ii elèctrics per finals d’any.

 

AEROPORT:

 • Ens manifesten que el trasllat a les noves dependències possiblement sigui a finals d’abril o principis de maig.
 • Ens informen que des d’infraestructures està aprovada la instal·lació de la “peixera” per les dependències de la Terminal 1 , que serà a finals d’any.

 

ABP CORNELLÀ:

 • Ens fan saber que s’ha instal·lat un topall de 20 cm que fa que no es pugui obrir la corredora, estan pendents d’instal·lar les noves càmeres on cobriran més punts de visió,  està prevista una nova càmera 360º a la sala d’espera que cobriria punts cecs.

 

ABP GAVÀ:

 • S’han fet els controls necessaris de prevenció i s’està fent de manera preventiva , s’estan aplicant uns productes nous per millorar l’efectivitat en aquestes mesures de prevenció.
 • Es reposarà un vehicle 4X4 per fer front a l’orografia del territori.

 

ABP HOSPITALET:

 • Estan pendent d’inici les obres de reforma de la OAC. El projecte està aprovat.

 

SALA SANT FELIU DE LLOBREGAT:

 • Conscients de la manca d’operadors i de la manca de comandaments, ens adrecen a les reunions de SALES per tractar els problemes d’aquesta, com així estem fent. La nostra prioritat és el correcte dimensionament de TOTES les Sales sense cap excepció i revertir la greu situació que pateix concretament la de la RPMS.

 

CD VILADECANS:

 • Es demana la possibilitat de posar una impressora/fotocopiadora a l’OAC per tal d’agilitzar i millorar el servei. Des del servei d’administració no els consta aquesta petició però la tenen en compte per tal de posar-hi solució.

 

ABP VILAFRANCA:

 • Pel que fa al sistema de climatització que ha funcionat de manera deficient aquest hivern, tot i les temperatures que hem tingut, està previst que al desembre de 2024 s’iniciïn les obres d’instal·lació de les noves màquines d’aerotèrmia. També està previst per millorar l’eficiència d’aquestes, aïllar tèrmicament els sostres de l’ABP, columnes de formigó i finestres d’alumini. Serà la primera comissaria d’un projecte de millores on s’instal·larà el nou sistema de climatització.

 

ABP VILANOVA:

 • S’ha aconseguit un pressupost de 250 hores extres mensuals per la regió des d’aquest mes de febrer, fins ara no existia i servirà per cobrir dispositius especials de cada ABP. Si no hi ha dispositius especials es reforça POEA i es repartiran les hores dins la regió de la manera més equitativa possible.

 

CD SANT SADURNÍ:

 • Agents en pràctiques sense armilla de dotació des de que van acabar el curs de formació bàsica. Ens manifesten que està prevista l’entrega d’aquestes armilles al juny de 2024.

 

Si teniu més incidències i/o queixes les podeu traslladar directament al delegat/da de referència o a rpms@uspac.cat i ho elevarem immediatament.

 

13 de març de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.