RESUMS REUNIONS

RESUM SESSIÓ DEL CONSELL DE POLICIA 13-03-2024

34/2024

Avui, 13 de març, s’ha celebrat la segona sessió del Consell de Policia (a la primera, el dia 1 de març, es van poder tractar bàsicament els expedients disciplinaris, informe previ sobre decret eleccions, dissolució grup de treball sobre règim disciplinari i situació categoria de sotsinspector) on s’ha tractat els següents punts, com més rellevants:

Informació sobre l’estat de les convocatòries en curs d’accés, promoció i provisió i previsió de noves convocatòries: Podeu trobar la documentació amb tota la informació a la nostra web https://uspac.cat/convocatories/ .Pel que fa al Concurs General, ens han traslladat un esborrany amb les bases i celebrem que es doni resposta a una reclamació històrica del nostre sindicat: que la veterania dins el CME i com a policia sigui rellevant a l’hora de guanyar una plaça dins un concurs de trasllats. Estem revisant la proposta per si hem de fer esmenes i/o aportacions. No ens saben concretar dates de publicació, segons cronograma hauria de sortir aquest març. Fent una valoració general de les places, que estem revisant exhaustivament, denunciem que hagi destins que no es dimensionin correctament (hem exposat el cas concret de l’Ametlla de Mar al Comissari en Cap i DGP). Insistim que totes les places han de sortir a concurs, que la temporalitat ha de ser excepcional, i que els oferiments només afavoreixen la inestabilitat al CME.

D’altra banda hem fet constar que hi ha diversos casos, als concursos en curs, que motivats per situacions personals greus de conciliació han demanat realitzar les pràctiques a destins més pròxims al domicili i no s’està facilitant. El DGP es compromet a revisar els casos concrets sense garantir res.

Informació sobre les matèries tractades a la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de Catalunya: recuperació FAS, plans de pensions o increment IPC: Ens donaran resposta per escrit, donat que no havia representació de qui ens hauria de respondre (val a dir que ha estat un Consell amb moltes absències per part de l’Administració i tampoc ha assistit ni el Conseller ni la Secretaria General d’Interior en motiu de la tramitació dels pressupostos al Parlament…)

Calendari de les negociacions: El DGP ens havia avançat que era important la resolució avui al Parlament de la tramitació de pressupostos per marcar un calendari a la negociació, un cop no hagin tirat endavant, ens han informat aquesta tarda de la suspensió, de moment, de la Mesa de Negociació que havia de tenir lloc demà dia 14 per la tarda. Us anirem informant de com avança tot.

Complement de productivitat: El 22 de gener de 2024 es va acordar en el Grup de Treball de Productivitat depenent de la Mesa General de Funció Pública l’acord d’un nou model de complement de productivitat (900 euros), aprovat per majoria entre l’Administració, UGT i CCOO on excloïen expressament els mossos. La resposta del DGP és que s’ha de negociar al CME, en cap cas permetrem que no se’ns apliqui les mateixes condicions d’aquest complement que a la resta de funció pública.

S’han tractat d’altres punts pel que fa a qüestions jurídiques, parc mòbil, informació sobre iniciatives normatives i d’altres que anirem informant a banda juntament amb els que ens han de respondre per escrit. D’altra banda, tots els temes tractats a la Comissió de Seguiment de l’Acord us anirem informant també amb els comunicats periòdics del Bloc Sindical.

 

13 de març de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.