Metropolitana BarcelonaREGIONS POLICIALSRESUMS REUNIONS

RESUM REUNIÓ ENTRE SINDICATS I CAPS DE LA RPMB 13-12-2022

291/2022

Dimarts, 13 de desembre es va celebrar la reunió regional entre sindicats representatius i Caps de la Regió Policial de Barcelona a l’ABP de Sant Andreu. Us informen dels punts més rellevants tractats:

Magatzem substàncies Nou Barris: Ens informen que no saben quan es posarà en marxa. Probablement es cobrirà amb efectius de ARSET.

Resultat del Concurs General: Les cobertures d’agents està gairebé al 100×100. On hi ha un dèficit important és amb caporals/es i sergents/es , arribant a un dèficit de 27 caporals/es i 12 sergents/es. En total hi ha 633 agents amb plaça a USC BARCELONA GENÈRIC i 1299 amb plaça específica.

Oferiments d’especialitats: Ens comuniquen que tots els oferiments previstos per la RPMB, estan preparats però que no saben quan l’administració els publicarà. Us recordem que hi ha especialitats amb greus mancances de personal, com CODEX i ARRO.

 

OAC ARAGÓ: El 31 de març es tancarà definitivament i probablement hi haurà un mes sense servei per tal de fer el trasllat al carrer Pau Claris (Fiscalia).

ACD LES CORTS: La USPAC va sol·licitar canvis en la direcció del servei de suport de ARIC per les contínues queixes dels companys/es amb la gestió d’aquest servei. Des de Prefectura ens contesten que la reunió regional no és el fòrum adequat per parlar sobre aquest punt. Recordem que l’ARIC està composta principalment per 250 agents i 28 caporals, ens trobem davant d’una àrea amb molts efectius i elevades càrregues de feina i amb una major penositat del CME, per tant, hauria de ser l’àrea amb el millor servei de suport possible.

URIA: El sindicat SAP ha arribat a un acord unilateral amb prefectura per tal que a la URIA també hi hagi un torn de relleus. Així doncs, al maig de l’any que ve, un 25% dels efectius podran marxar i ser rellevats pels provisionals de Barcelona amb pitjor nota de promoció.

USPAC no està d’acord amb aquest mètode per raons òbvies:

En comptes d’eliminar torns de treball amb penositat o convertir aquesta unitat en un destí específic de Barcelona, amb la seva formació d’especialitat i amb nivell econòmic superior, aquest sindicat es dedica a blanquejar, juntament amb els caps de la RPMB, un dels pitjors serveis del CME vetant tota oportunitat futura de millorar aquest servei.

Si es relleva un 25% d’efectius a l’any, això vol dir que, el que entra nou, estarà 4 anys enganxat fins a ser rellevat.

USPAC ESTÀ TOTALMENT EN DESACORD D’AQUESTES DECISIONS: BARCELONA NO ES MEREIX AQUESTA COBARDIA A L’HORA D’INTENTAR ARREGLAR EL MAL FUNCIONAMENT DE LA REGIÓ.

Aquests han estat el punts més rellevants de la reunió. USPAC seguirà treballant per millorar les problemàtiques d’aquesta regió tan complicada on la mancança d’efectius i el volum de treball d’una ciutat com Barcelona, fa que la càrrega de feina de companys i companyes sigui extrema.

Us recordem que no espereu a les reunions regionals per fer-nos arribar les vostres queixes, davant qualsevol incidència i/o queixa no dubteu a consultar al vostre delegat/-da o enviar-nos un correu a rpmb@uspac.cat i ho traslladarem on pertoqui de manera immediata.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Barcelona, 14 de desembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.