PER UNA CONCILIACIÓ REAL DE LA VIDA LABORAL I FAMILIAR

290/2022

La USPAC no va signar el Pla d’Igualtat, la implantació de les mesures que preveu i que permetrien una igualtat real i una millora de la conciliació laboral i familiar per tots no s’està complint. Per contra si s’han fet efectives aquelles mesures en les quals no estàvem d’acord i que ja hem denunciat (com la reserva de places a dones).
El motiu del perquè NO creiem en aquest Pla d’Igualtat, fet cara la galeria i per blanquejar aquesta reserva de places, el teniu en alguns comunicats, a tall d’exemple:

https://uspac.cat/wp-content/uploads/2022/01/12-22-PLA-DIGUALTAT.pdf

https://uspac.cat/wp-content/uploads/2022/08/Pla-Igualtat-alletament-I.pdf

https://uspac.cat/wp-content/uploads/2022/08/PLA-DIGUALTAT-CONTINUA-LA-DISCRIMINACIO-DE-LA-DONA-AL-CME-II.pdf

Un dels àmbits del Pla d’Igualtat fa esment a la Conciliació de la vida laboral, personal i familiar i corresponsabilitat:

Objectiu: 8.1. Adequar les mesures de conciliació i corresponsabilitats vigents a les necessitats actuals de les persones treballadores.

8.1.3. Informar i formar les persones responsables de recursos humans i els/les caps de les diferents unitats sobre els beneficis que poden tenir en la productivitat i en la salut de les persones treballadores que aporta una organització del temps de treball més flexible i racional.

Doncs bé, fins no fa gaire, companyes i companys que necessitaven conciliar la seva vida familiar i laboral, se’ls hi facilitava la permuta de serveis i podien canviar de dilluns a divendres el torn matí pel de tarda, i el cap de setmana feien el torn DIA.
Doncs la nostra sorpresa és que ja no se’ls hi permet, contrastat amb diferents destins, s’han rebut directrius per part de la Subdirecció General de Recursos Humans, informant que aquesta pràctica, vulneraria les 12 hores de descans, i per tant, no es podria fer.
Tot i tractar-se d’un canvi voluntari i per necessitats de conciliació familiar.

És per aquest motiu que hem presentat i registrat un escrit per tal que ens confirmin si realment s’ha donat aquestes directrius i en tot cas reverteixin la decisió.

No deixa de ser significatiu, que la USPAC sigui la que reclami que s’implantin totes aquelles mesures que SI poden facilitar la conciliació i la corresponsabilitat.

 

MENYS QUOTES I MÉS CONCILIACIÓ AL CME!!

Barcelona, 14 de desembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.