ACCIÓ SINDICAL

SERVEI APEN DESBORDAT PER LA GREU MANCA D’EFECTIUS

286/2022

USC s’ha convertit en el gran “parxe” de la desorganització de la Direcció General de la Policia, la mala gestió d’efectius de la Subdirecció General de Recursos Humans, i del projecte inexistent de la Prefectura.

Si no en teníem prou amb fer d’ordre públic, trànsit i fins i tot en alguna ocasió, de GEI, ara les patrulles han d’assumir els trasllats penitenciaris que són competència del servei APEN. Hem recopilat una sèrie de dades que avalen les nostres peticions:

Amb el tancament de la Model de Barcelona i el trasllat dels preventius a Brians 1 i Brians 2 ha fet que els trasllats siguin més llargs i siguin necessaris més efectius. També, en els últims moviments d’agents, han marxat molts més dels que han arribat.

Per aquests motius hi ha un dèficit important d’agents, i per no incomplir el PNT de trasllats i fer els mateixos amb la deguda seguretat, s’han d’activar de manera diària dotacions policials d’USC, que deixen al descobert els serveis ordinaris i els incidents que els ciutadans requereixen.

Una solució seria la declaració dels presoners des de la presó de manera telemàtica. Si s’articulés un protocol amb justícia l’estalvi de diners seria exponencial, i els efectius d’APEN no correrien una situació de perill constant com succeeix a cada trasllat.

Per altra banda, els agents no reben cap mena de formació, i peticionaríem l’activació d’un programa formatiu, on s’abordin temes que els afecten directament, com conducció de vehicles, reduccions i emmanillaments, etc..

Avui mateix registrem escrit a la Subdirecció General de Recursos Humans peticionant una sèrie de dades d’interès i aportarem tota la informació al Consell de la Policia:

Concurs urgent de, com a mínim, 50 places, per cobrir la greu manca d’efectius.

Nova licitació de vehicles de trasllats de detinguts per renovació flota.

Nombre d’efectius d’APEN en els darrers cinc anys

Nombre de dotacions i trasllats que USC ha realitzat diàriament en aquest 2022 per regió.

Pla formatiu per a tots els efectiu APEN.

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

Barcelona, 7 de desembre de 2022

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.