ACCIÓ SINDICAL

PREMI A L’ANTIGUITAT I EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL PEL PRÒXIM CONCURS GENERAL: FINALMENT, ES DONA RESPOSTA A UNA RECLAMACIÓ HISTÒRICA D’USPAC

33/2024

Ahir, ens van traslladar a les organitzacions sindicals representatives, un primer esborrany de les bases del pròxim Concurs General, que previsiblement hauria de sortir aquest mes de març.

Com ja sabeu, un dels màxims objectius des de la USPAC-USCOP era una revisió i modificació de la puntuació de tots i cada un dels conceptes a valorar com a mèrits en els concursos de provisió dels llocs de treball i els concursos de promoció, amb l’únic objectiu que l’ANTIGUITAT i EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL es puntuessin de manera que, la “veterania” dins del CME i com a policia, fos el més important a l’hora d’assolir una plaça, per sobre de títols acadèmics o cursos que res tenen a veure amb la tasca policial o felicitacions atorgades només pel fet de pertànyer a certes unitats, destins o per decisions poc objectives o fins i tot injustes que sempre creen malestar.

Tenint en compte que el decret que regula la puntuació d’aquests mèrits és de l’any 2006, i fins ara no s’ha aconseguit una millora substancial en aquesta valoració, des de la nostra organització sindical ens sentim orgullosos de la lluita que vam iniciar fa uns anys, amb una aposta ferma per aquest canvi més enllà de presentar-nos a un Consell de la Policia i demanar un canvi en els mèrits de cara a la galeria.

Des de la USPAC vam ser els únics que vam presentar a la SGRH, dins el Grup de Treball dels concursos creat a tal efecte (juntament amb la proposta de la territorialitat en els ascensos), una proposta per escrit de com s’hauria de fer aquesta nova valoració, aportant varies fórmules i tenint en compte diferents escenaris, amb l’objectiu d’equiparar-nos a un sistema de mèrits similar a la resta de cossos especials de la Generalitat. És per això que creiem que en aquest concurs que veurà la llum en breu, s’ha començat a fer justícia amb tots aquells que porteu molts anys fora de casa i que veieu com tot aquest temps de sacrifici no es reflectia en els concursos i en conseqüència, a l’hora d’assolir una plaça prop de casa.

Tal com USPAC va demanar, l’EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL, l’ANTIGUITAT i el GRAU CONSOLIDAT, tindran un valor màxim de gairebé el 62% del total de la puntuació, situada en 52,5 en el Concurs General de mosso/a i caporal/a i 50 punts en el Concurs General de sergent/a (15+15+2,5).

No ens aturarem fins a aconseguir més reconeixement per aquells ítems que valoren el temps treballat com a policia, més enllà de títols, medalles o cursos informàtics, que sense menystenir-los, en cap cas poden equiparar-se a l’experiència i l’antiguitat en un concurs de trasllats.

També sabem que poc trigaran a sortir aquells que diran que el canvi ha estat mínim o que es podria haver obtingut més o penjar-se una altra medalleta que no li pertoca. Des de la USPAC els animem a invertir el seu temps a fer quelcom per continuar avançant en el canvi de criteri, que des del 2006, temps han tingut…

 

USPAC, L’ESCUT DEL MOSS@S

13 de març de 2024

 

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.