ACCIÓ SINDICAL

SI L´ADMINISTRACIÓ NO VETLLA PELS MOSS@S AUTOPROTEGIM-NOS!!

45/2020

USPAC porta des del 26 de gener advertint a l´Administració del que podria succeir. No ens considerem uns visionaris, es tracta només de sentit comú i preveure i avançar-se a una situació que malauradament s´ha donat.

Des del 26 de gener fins al 10 de març vam registrar diverses peticions mitjançant la nostra delegada de Riscos i Salut Laboral. Fins a tres ocasions, on alertàvem dels riscos de l´expansió de la Covid-19 i demanant material pels moss@s.
De fet, el 2018 ja es va demanar tenir mitjans suficients per fer front davant possibles pandèmies biològiques.

El 20 de febrer se´ns va convocar a una reunió on ens va informar la Subdirectora General de Vigilància de la Salut Pública de Catalunya, l’epidemiòloga Mireia Jané, que la situació en aquell moment de l’evolució del virus i el risc de contagi a Catalunya, era baix- moderat.
Per part del Comitè de Salut Pública de Catalunya se´ns va dir: “estem preparats per fer front a aquestes i altres malalties altament contagioses.”

Si aquests són els que lideren aquesta situació d´emergència, val més que ens cuidem i auto protegim nosaltres mateixos.

És per tot això que fem un crida a tots els companys i companyes que es troben de servei, de totes les CD, ABP, Unitats i fins i tot despatxos,… TOTS estem exposats al risc de contagi, cap comissaria té risc zero de contagi i és per aquest motiu que cal extremar les precaucions entre nosaltres i ser molt exigent en les mesures preventives individuals.

Ja hi ha companys i companyes que s´han reincorporat al servei després de 14 dies d´aïllament preventiu sense cap test, ni tan sols una PCR negativa per reincorporar-se al servei. També són molts els casos en què un aïllament preventiu per simptomatologia evident amb Covid-19, no suposa cap mena de mesura preventiva per part dels nostres superiors vers aquells companys que han estat en contacte amb l´aïllat amb símptomes.

Doncs bé, davant la manca de mesures preventives per protegir vers a possibles contagis entre companys, i a la vegada a les nostres famílies i resta de ciutadans, fem una crida a l´ús de mascaretes quirúrgiques o de tela durant tot el servei com a mesura de prevenció entre nosaltres.

Siguem conscients que davant la manca de lideratge d´aquells que haurien de vetllar per la salut dels treballadors, que només reaccionen a base de demandes al Jutjat, som els principals interessats en minimitzar el risc de contagi entre nosaltres.

USPAC seguirà insistentment reclamant on pertoqui material, formació i els tests per tots els moss@s. Mentre esperem que donin compliment a la cautelaríssima del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i facin bones les paraules que va dir el Sr Buch en roda de premsa el dia 2 d´abril “amb la màxima intensitat que estem treballant ara doncs li dedicarem amb aquesta cautelaríssima del TSJC, que també l´agraïm perquè ens dóna força a l´hora d´apretar els mercats…”.

TREBALLIN PER LA SEGURETAT DELS MOSS@S JA, VAN MOLT TARD!

Barcelona, 4 d’abril de 2020

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.