INSISTIM: URGEIX FER TEST ALS MOSS@S QUE S´HAN DE REINCORPORAR

Download Now

46/2020

El passat dia 1 d’abril vam traslladar a la Subdirectora General de Recursos Humans la necessitat de fixar un criteri alhora de reincorporar agents al servei un cop han passat el període preventiu d´aïllament.

El principal problema és la manca de tests Covid-19 per als moss@s. Uns tests que, en reunió de data 23 de març, ens van informar que es farien a tots els que tenien símptomes o havien estat en contacte estret amb un positiu, però a dia d´avui no és així.
Aquesta informació se’ns trasllada després de la reunió del Comitè Tècnic del PROCICAT de dissabte 21 de març, on finalment es decideix que es faci als agents del CME la prova per tal d’evitar que continuem sent vector de contagi.

En aquests últims dies les consultes en relació al retorn al servei d’aquests companys i companyes es multipliquen:

• Per una banda, per part dels propis agents que tot i haver estat amb simptomatologia no se´ls ha confirmat el positiu per manca de proves, i ara han de retornar sense cap test que confirmi una PCR negativa.
• Per altra banda, la dels agents que han de coincidir amb ells al servei i desconeixen en quin estat retornen els companys de l´aïllament.

El seu principal neguit és no saber si són o no positius encara, fet que implica una potencial nova via de transmissió del virus a les comissaries. A tots els positius de Covid-19 se’ls obliga a mantenir 14 dies més d´aïllament preventiu, i en el cas de reincorporar-se al treball hauria de ser, segons la pauta operativa del Pla ORIS, amb un TEST NEGATIU.

El que no podem assumir com a resposta és que si el metge de capçalera dona l’alta els agents s’han de reincorporar al treball. Una altre vegada, escoltem una resposta NEGLIGENT i TEMERÀRIA.
Un cop més, no s’anticipen al problema, no consulten als professionals de la salut i no prenen mesures. Ja ens tenen acostumats a la seva manca de prevenció, però això no treu que no els tornem a exigir que garanteixin la salut laboral dels seus agents.

Ahir es va rebre la notícia que l’Estat envia a Catalunya 180.000 tests. Desconeixem quan disposaran d’ells per poder fer-los als moss@s tal i com ens van informar. De fet el TSJC a instàncies d’USPAC els urgeix a fer els tests.
Sabem que estan tan interessats com nosaltres en fer aquests tests el més aviat possible. Nosaltres per rebaixar el neguit i la incertesa de tot els agents i vostès, per recuperar el màxim d’efectius ja que segurament tal com diuen en aquestes reunions “es possible que hi hagi agents confinats que no ho hagin d’estar”. Està clar que cadascú defensa els seus interessos i ja han demostrat en múltiples ocasions que el teletreball els immunitza contra la empatia, només cal recordar la gestió que han tingut dels vulnerables.

Per aquest motiu, sol·licitem que s’ampliï l´aïllament preventiu pels companys confinats fins que no se’ls hagi realitzat el preceptiu test de la Covid-19 com vam demanar en escrit registrat el dia 31 de març tant al Director General com al Subdirector de Prevenció de Riscos i Salut laboral.

No podem assumir més contagis evitables. Ja prou negligent ha estat la seva gestió.

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.