DENUNCIEM LES CONDICIONS DE TREBALL A LA UNITAT TERRITORIAL D’ INVESTIGACIÓ DE MANRESA.

198/2021

En data 4 de maig USPAC va rebre les queixes dels companys destinats a la Unitat Territorial d’ Investigació de la RPC, els quals manifestaven que el sistema de refrigeració del seu despatx, situat a l’ABP Manresa, feia molt soroll, generant una enorme molèstia als efectius que hi treballaven diàriament.

L’endemà, el delegat sindical d’ USPAC a la regió va informar d’ aquesta incidència a la Cap d’ Administració Regional per tal de solucionar aquesta situació el més aviat possible, rebent com a resposta que es passaria el cas a l’ enginyer de la regió policial per tal de que fes la corresponent visita i inspecció.

Dos setmanes després, els agents de la UTI Manresa van informar que el soroll persistia i que no s’ havia solucionat res, per aquest motiu el delegat sindical a la RPC juntament amb el delegat de Riscos Laborals es van personar al despatx i van fer les corresponents comprovacions efectuant mesures del soroll de l’ aparell de refrigeració, així com de la temperatura a l’interior del despatx. El resultat va ser de 38’6 decibels mentre el climatitzador estava aturat, i de gairebé 60 decibels quan estava en funcionament.
Pel què fa a la temperatura a l’ interior del despatx: 28 graus a les 10:30 hores.

Aquests fets es van posar en coneixement del Comitè de Seguretat i Salut Laboral i la resposta va ser que, desprès d’efectuar visita al despatx en qüestió, no hi havia problemes de soroll perquè no hi havia instal·lada cap màquina.

Desprès de contactar amb la responsable de Gestió Tècnica d’Infraestructures de Cossos Operatius del Departament d’ Interior, en data 28 de juliol va respondre que en relació al soroll del despatx de la UTI Manresa, s’havien fet treballs per millorar i segons els tècnics de PRL indicava que es trobava dins els rangs normatius. Tot i així, es recomanava intentar millorar el soroll de fons però no es podria executar cap actuació fins el 2022.

Desprès d’intentar per totes les vies arribar a una solució del problema que afectava, i actualment encara afecta, a tots els agents que treballen al despatx a la Unitat Territorial d’ Investigació de Manresa, lluny d’ aportar solucions, el que ha fet l’ Administració ha estat negar una situació que afecta a la salut dels treballadors i pretén dilatar el problema fins l’ any 2022.

Davant aquesta actitud tan impròpia per part d’aquells que han de vetllar per la salut dels seus treballadors, hem denunciat a Inspecció de Treball els fets per tal de posar fi a una situació que s’ hauria d’haver solucionat de manera immediata ja fa temps!

 

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.