CARTA A EDUARD SALLENT

PDF

 

 

Barcelona, 23 de desembre de 2019

Sr. Eduard Sallent i Peña
Comissari en cap de la Prefectura de la Policia
Av. de la Pau, 120
08206 Barcelona

Sr. Sallent,

Amb data d’avui 23 de desembre de 2019, el President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha decidit rebaixar el nivell d’intensitat del dispositiu TOGA, tot mantenint la vigilància policial continuada al Palau de Justícia, seu del Tribunal Superior de Justícia, i a la Ciutat de la Justícia.

A les seus de Balaguer, Berga, Cerdanyola del Vallés, Cervera, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Martorell, Mollet del Vallés, Olot, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farnés, Solsona, Tarragona, Tortosa, Valls, Vilanova i la Geltrú i Vic, així com les audiències provincials de Lleida i Girona, s’exclou de vigilància policial de 8:00 a 15:00 h. en dies feiners.

Arrel d’aquesta nova ordre, volem fer-li les següents consideracions:

1. Cal implementar-la de forma immediata donat que s’estan denegant permisos per assumptes particulars en aquestes dates per necessitats del servei TOGA. De fet, la denegació constant del permís per assumptes personals ha comportat que s’allargui a l’exercici policial 2020/21 les hores corresponents al 2019/20 que no han pogut ser gaudides

2. Desconeixem l’avaluació de riscos que ha fet arribar al President del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i que motiva que continuem amb el dispositiu TOGA; ara bé, si la seguretat dels edificis judicials es poden garantir de 8:00 a 15:00 únicament amb seguretat privada, és evident que la resta d’hores també es pot fer sense necessitat de destinar efectius del cos de Mossos d’Esquadra

3. Tanmateix, el dispositiu TOGA en el marc del Pla Operatiu MINERVA, ja disposa la col·laboració entre membres de la seguretat privada i el cos de Mossos d’Esquadra.

En definitiva, preguem que accepti aquestes consideracions i tingui a bé recomanar a la Presidència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que la protecció policial presencial dels diferents edificis judicials que fins ara es desenvolupa pels efectius del cos de Mossos d’Esquadra, sigui substituïda per membres de seguretat privada, sense perjudici que puguem actuar davant de qualsevol incident a requeriment d’aquests membres de seguretat.

Atentament,

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.