TORNEM A DENUNCIAR LES MALES CONDICIONS DELS VESTIDORS DE LA COMISSARIA DE SALOU

PDF

46/2021

Fa molt temps que USPAC denuncia la situació que han de patir des de fa molts anys els companys i companyes que treballen a la comissaria de Salou i més concretament als vestidors. Tenint que suportar un excés de calor en els mesos d’estiu i per contra passant fred els mesos d’hivern.

Després de comunicar-ho reiteradament a l’Administració i portar-ho en diverses ocasions a les reunions regionals i comitès de salut i seguretat laboral, sense cap solució al respecte, es va denunciar per dos cops a Inspecció de Treball durant el 2020.

Finalment, al febrer va arribar un requeriment que obligava a la Generalitat a:
“antes del dia 21 de junio de 2021 haber dotado a la comissaria de Salou de los sistemes de refrigeración suficientes y adequados para garantizar que la temperatura de todos los puestos de trabajo y vestuarios quede comprendida siempre dentro de los límites recogidos en el Anexo III del Real Decreto 486/1997, de 14 de abril, por el que se establecen las disposicions mínimes de seguridad y salud en los lugares de trabajo”.

A l’última reunió regional de la RPCT, el mes passat, vam preguntar per les gestions que s’estaven fent al respecte. Ens van informar que s’havia comunicat el requeriment a l’empresa adjudicatària i a infraestructures pel seu compliment. Esperem es resolgui de manera immediata.

L’altra problemàtica, i no menys greu, pendent de solucionar és la manca d’espai als vestidors on no es compleixen les mesures mínimes de seguretat i salut laboral que s’haurien de garantir, sobretot pel que fa als vestidors d’homes.
És per aquest motiu, que hem tornat a sol·licitar per escrit que es facin les gestions necessàries per tal de donar compliment immediat al requeriment d’Inspecció de Treball així com a la normativa pel que fa als espais dels vestidors que garanteixin les condicions mínimes requerides als companys/es. El fet de portar un any amb una pandèmia, obliga a certes mesures concretes pel que fa als espais i distàncies, la qual agreuja i molt la situació.

No entenem que des de la Subdirecció General de Recursos Humans i ni de la de Prevenció de Riscos i Salut Laboral no entenguin que el compliment de la normativa és per a tots i que en qüestions de seguretat i salut laboral no tot s’hi val!!

USPAC, L’ESCUT DELS MOSS@S

Salou, 25 de març de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.