COMITÈ DE SEGURETAT I SALUT LABORAL (CSSL) 26-03-2021

48/2021

Divendres dia 26-03-2021 es va celebrar el Comitè de Seguretat i Salut Laboral del CME, on es van tractar com a punts més importants els següents:

Vacunació COVID. Es vacunaran els majors de 55 anys amb AstraZeneca, després de la publicació d’estudis que la fan segura per a aquest col·lectiu i que s’ha constatat que no afecta la salut de les persones. No tenim dates per la segona dosi.

USPAC va presentar escrit demanant test serològics a Moss@s i l’anàlisi d’aigües de les dependències policials per controlar el nivell d’afectació de la infecció per COVID. Doncs bé, la Subdirecció no ho creu oportú i només es prendran mesures si ho determina Salut. També es va demanar realitzar aquestes proves als detinguts, sobretot a ACD’S molt poblades, però ens responen que no es farà.

Actualment ens trobem en el mes amb menys baixes per COVID des de març de 2020, amb 150 casos.

Pel que respecta als efectes secundaris de la vacuna, si heu tingut algun, s’ha de comunicar al vostre de metge de capçalera, ja que Salut està fent reculls.

Exàmens de Salut anuals. USPAC demana que no s’utilitzin furgonetes per fer les revisions i que les instal·lacions siguin adequades. Ens contesten que s’ha tingut en compte aquesta petició i aquest any no s’utilitzaran espais de reduïdes dimensions.

A petició USPAC ens presenten comparativa revisions mèdiques últims 5 anys:

2020 2019 2018 2017 2016
1758 1684 1614 2240 1956

Activació del protocol de situacions d’assetjament sexual. Com ja ens temíem, un despropòsit. Companys/es citats per telèfon sense saber el motiu ni en qualitat de què es va a declarar, ni cap compensació per kms ni hores. La SGRH encara defensa que un membre de la DAI formi part de l’equip investigador, imparcial, sobre tots els casos que es denunciïn. Si sou víctima d’un assetjament, contacteu amb USPAC!

Infraestructures

USPAC demana pla de condicionament de les garjoles per revisar aquelles que estan malmeses. Ens comuniquen que es realitzaran millores en breu i que a l’ACD de les Corts s’aplicaran 32 mesures correctores per millorar el confort dels companys que hi treballen.

Recepcions dependències policials. Es faran millores que augmentaran la seguretat de les dependències policials.
A petició de la USPAC es farà avaluació de riscos de la Sala RPCT, la qual inclourà un estudi de les càrregues de treball. Per fi s’intentarà posar fil a l’agulla després d’escrits i més escrits presentats per la USPAC. Demanem que es faci el mateix amb sala RPMB

Trànsit Tàrrega. USPAC demana la reubicació, per manca d’espai, dels efectius de trànsit de Tàrrega. Taquilles i zona brífing al pàrquing no són salubres pels efectius d’aquest destí. Ens contesten que encara estan mirant la reubicació, però que no està prevista en breu. Que es van fer obres per evitar les inundacions. Miraran de reubicar les taquilles.

Petició protocol emmagatzematge de substàncies estupefaents. Si no tenim malentès a la RPMB i la RPCT no existeix un protocol d’emmagatzematge de substàncies estupefaents. Demanem que s’articuli. També que es compleixin els protocols establerts a la resta de regions, ja que hi ha caps de regió que no els compleixen i emmagatzemen substàncies on no toca.

Materials i Equipaments policials

USPAC peticiona sobre EPI’S de protecció contra la COVID. Ens informen que hi ha material de tota mena i una previsió d’1.700.000 euros per comprar mascaretes.

Manca d’espai pilot i copilot nous vehicles (Seat Ateca). USPAC peticiona quina participació han tingut els tècnics de prevenció de riscos laborals en l’adquisició dels nous vehicles policials:

• S’ha fet algun estudi ergonòmic dels espais interiors de pilot i copilot abans o després de la compra ?
• S’ha fet la valoració tècnica de tot l’equipament que porten els treballadors a la zona de la cintura amb la finalitat que els diferents elements del vehicle (seient, ancoratges del cinturó de seguretat, etc.), evitin l’adopció de postures forçades ?
• S’ha fet un estudi de la càrrega postural ?
• S’ha fet avaluació de riscos del vehicle com a eina de treball ?
• S’ha fet formació de conducció vehicles automàtics ?

Resposta: s’hauria d’haver fet, però no s’ha fet.

Després d’insistir a tantes reunions encara estem així ? V E R G O N Y A !!!

USPAC, L’ESCUT DELS MOSSOS

30 de març de 2021

OBRIR XAT
Bon dia! Aquesta és un missatge automàtic del whatsapp del despatx de la USPAC.
El nostre horari d'atenció al whatsapp és de dillums a dijous de 8h a 20h i divendres de 8h a 14h.
En cas d'atemptat amb lesions i baixa fora d'aquest horari, truca'ns.
Digues-me en que et puc ajudar i en breu et respondrem.